Turizm sektöründe ( İşletmelerinde) güvenlik yönetimi; İstanbul'daki zincir otellerde karşılaştırmalı analiz
Security management in tourism sector (Busi̇ness as well); Comperati̇ve analysi̇s on the chain hotels i̇n İstanbul
  1. Tez No: 385740
  2. Yazar: MUSTAFA KORKMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAHVECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm İşletmeleri, güvenlik, güvenlik yönetimi, zincir otel, Tourism sectors, security, security management, chain of hotels
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Araştırma kapsamında turizm işletmelerinin güvenlik yönetimi uygulamaları ve bir zincir otelin tüketicilerinin güvenlik algısının ölçülmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, tüketicilerin güvenlik algısı anket tekniğiyle ölçülmüştür. Araştırmada, İstanbul ili sınırları içerisinde yer alan bir zincir otel işletmesinin 148 müşterisi uygulama alanı olarak seçilmiştir. Elde edilen bulgulara göre tüketiciler zincir otelleri güvenlik konusunda yeterli bulmamakta ve güvenlik personelinin yeterli eğitim almadığı yönündedir. Buna karşın tüketiciler, otel işletmesinde güvenlik tedbirlerini yeterli bulmaktadır.
Özet (Çeviri)
Security management practices and consumer perception of safety within tourism sector is intended for research purposes for a chain hotel establishment. For this purpose, a consumer safety perception is measured by a survey technique. İn the study, a chain hotel business with 148 customer applications within the boundaries of İstanbul was chosen. According to the findings, the consumers do not find the safety enough and believe that security staff does not receive enough training. However, consumers are finding the security measures adequate in the hotel business.