Genel güvenlik teknik uygulamalarında özel güvenliğin önemi ve sivil havacılık işletmelerinde kantitatif(Sayısal) analizi ve değerlendirilmesi
Importance of spacial safety in general security technical implementation and quantitative analysis and evaluation in civil aviation administration
  1. Tez No: 385739
  2. Yazar: MEHMET GÜL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAHVECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sivil havacılık güvenliği, özel güvenlik hizmetleri, Türkiye de güvenlik
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Güvenlik temel olarak bir süreci ifade etmektedir. Dönemde var olan tehditlere göre yeni yeni şekiller alan, anlamı genişleyip daralan bir kavramdır. Son dönemde kamu düzeninin ve güvenliğinin sağlanmasında kolluk kuvvetlerinin yanında, özel yasayla kurulan yardımcı güvenlik teşkilatlarının da önemli roller üstlendiği görülmektedir. Bu noktada özel güvenlik; kamu güvenliğini tamamlayıcı nitelikte olup, genel olarak önleyici güvenlik tedbirlerini ifade etmektedir. Kamu hizmeti olarak örgütlenen faaliyetlerin özel hukuk kişileri tarafından yerine getirilmesi mümkün kabul edilmektedir. Kamu düzenini sağlama yönü ön plana çıkmış merkeziyetçi güvenlik örgütlerinde karşılaşılan etkinlik sorunlarının temel nedeni, çağdaş güvenlik yaklaşımını ve değişime uygun polis modelini gerçekleştirememeleridir.
Özet (Çeviri)
It is considered to be possible that private law bodies and people execute activities which are originally organized as public services. Basicly security describes a period. It is a notion having broadening or narrowing meaning according to threats present in a particular period. It has been lately assisted that besides police force, subsidiary security organizations established basing on special legal regulations, undertake important roles in the task of ensuring the public order and security. The reason of the efficiency problems of centralist security organizations which is responsible of puplic order is not able to realized the contemporary security system and the sebsible policing model. KeyWords: Civil aviation security, security services, security in Turkey