Iraq war films: Defining a subgenre
Irak savaş fi̇lmleri̇: Alt tür beli̇rleme
  1. Tez No: 385928
  2. Yazar: MAGDALENA AGATA YÜKSEL
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. COLLEEN BEVIN KENNEDY KARPAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, İletişim Bilimleri, Performing and Visual Arts, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Irak Savaşı, filmler, sinema, tür, postmodern, asker, Iraq War, films, cinema, genre, postmodernism, soldier
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim ve Tasarım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 189
Özet
Bu tez çalışması, savaş filmlerinin yeni bir alt türünü analiz etmekte ve özel olarak Irak Savaş filmlerini temel örnek almaktadır. Tarihsel olarak savaş konseptinin sinemada yer aldığı gerçeğine dayanarak savaş sadece doğrudan muharabe alanı tecrübesi olarak değil, arka planda ilerleyen bir durum olarak incelenmiştir. Dolayısıyla bu çalışma Irak Savaş filmleri alt türünü hem muharebe hemde sivil cephede yaşananlar olarak kapsamaktadır. Tez çalışmasının odak noktası sadece ön cephede savaşan askerlerle sınırlı değil, bu askerlerin aileleri ve Amerika'da yaşanan travmalarıda içermektedir. Bu yeni türün kurallarını ortaya koymaya çalışırken bir taraftanda savaş konseptinin tarihi altyapısını, İkinci Dünya Savaşı ve Vietnam Şavaşındaki terrorisimle savaş bağlamıyla kıyaslamaktadır. Sonuç olarak bu çalışma, Irak Savaş filmlerinin eski savaş filmlerindeki genel geçer kurallarla aynı çizgide olduğunu vurgulamakla birlikte, yeni nesil teknolojik muharebenin doğası, postmodern etki ve Irak Savaş filmleri arasındaki yakın bağı bulmayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes a new subgenre of war films, concentrating on particular case of Iraq War films. Treating the war film genre within the notion of a historical event, war is here understood as a setting rather than a direct battlefield experience. Consequently, this thesis recognizes the subgenre of Iraq War films as encapsulating the experiences from both the warzone and homefront. The focus here is thus not only limited to the soldiers at the front, but also to their families, overseeing the trauma as happening in the U.S. While trying to distinguish the conventions of this new subgenre, this dissertation also focuses on the historical context of the war, comparing the War on Terror's context and representations to those of the World War II and Vietnam War. Ultimately, defining Iraq War films is set on the axis of the previous war films' conventions, the new technological nature of warfare, and an intimate link between the postmodern influence that affects both narrative and visual style of Iraq War films.