Analysis of slot lines using closed-form green's functions in spatial domain
Gerçek uzayda kapalı form green fonksiyonları kullanılarak yarık hatların incelenmesi
  1. Tez No: 38616
  2. Yazar: CEM KURAL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GÜLBİN DURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yarık Hatlar, Gerçek Uzayda Kapalı Form Green Fonksiyonları, Moment Metod, Mikroşeritten Yarık Hatta Geçiş iv
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
öz GERÇEK UZAYDA KAPALI FORM GREEN FONKSİYONLARI KULLANILARAK YARIK HATLARIN İNCELENMESİ Kural, Cem Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Gülbin Dural Nisan 1995, 58 sayfa Bu tezde çok katmanlı ortamda bir mikroşerit hatla beslenen dar bir yarığın incelenmesi sunulmuştur. Yapının bilgisayar destekli incelemesini yapmak için Moment Metodu (Galerkin Yaklaşımı) kullanılmıştır. Formülasyonlarda gerçek uzayda kapalı form Green fonksiyonlarından yararlanılmıştır. Yarık ve mikroşerit hat üzerindeki akım dağılımlarını bulmak için sınır koşulları kullanılarak integral denklemleri elde edilmiştir. Hatlar üzerindeki akım dağılımları farklı geometriler için elde edilmiş ve mikroşerit hat üzerindeki giriş yansıma katsayısı, giriş VSWR değerleri değişik frekanslarda hesaplanmıştır. Sonuçlar literatürde bulunan bilgilerle karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF SLOT LINES USING CLOSED-FORM GREENS FUNCTIONS IN SPATIAL DOMAIN KURAL, CEM M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gülbin Dural April, 1995, 5 8 pages. In this thesis, analysis of a narrow slot excited by a microstrip line in multilayer media is presented. The Method of Moments (Galerkin's Approach) is used to perform a computer aided analysis of the structure. The closed-form Green's functions in spatial domain are used in the formulations. The integral equations are formulated to find the current distributions on the slot and microstrip lines by using the corresponding boundary conditions. The current distributions on the lines are obtained for different geometries and the input reflection coefficients on the microstrip" line, input VSWR's are calculated for various frequencies. The results are compared with the data available in the literature. Keywords : Slot Lines, Closed-form Green's Functions in Spatial Domain, Moment Method, Microstrip to Slot Line Transition m