Analysis of slot geometries using closed from green's functions
Kapalı form green fonksiyonları kullanılarak slot geometrilerinin incelenmesi
  1. Tez No: 68773
  2. Yazar: FAYSAL ARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBİN DURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Moment Metodu, Kapalı form Green fonksiyonları, Mikroşerit hatlar, yarıklar, dar yarıklar, yarık hatları. iv, Method of Moments, Green's functions, Microstrip lines, Slots, Narrow Slots, Slot lines. m
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
oz SLOT GEOMETRİLERİNİN KAPALI FORMDA GREEN FONKSİYONLARI KULLANILARAK ANALİZİ ARSLAN, Faysal Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gülbin DURAL Ocak 1997, 47 Sayfa Bir mikroşerit tarafından beslenen dar dikdörtgensel bir yarık, Moment Metodu kullanılarak etkin bir sayısal teknikle incelenmiştir. Yarık ve mikroşerit hatlar eşdeğer manyetik ve elektrik akımları ile ifade edilmişlerdir. Karma Potansiyel Integral Denklemlerinin çözümünde vektörel ve skalar potansiyeller için kapalı form Green's fonksiyonları kullanılmıştır. Yarık empedansı ve yarık açıklığından ışıyan alanlar hesaplanmıştır. İnceleme tekniği daha sonra kuplajlanmış yarık geometirilerini kapsayacak şekilde genişletilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF SLOT GEOMETRIES USING CLOSED-FORM GREEN'S FUNCTIONS Arslan, Faysal M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Gülbin Dural January 1997, 47 pages A numerically efficient technique to analyze a narrow rectangular slot fed by a microstrip line using Method of Moments (MoM) is presented. The slot and microstrip line are represented by equivalent magnetic and electric current distributions, respectively. Closed-form spatial domain Green's functions for vector and scalar potentials are employed in the solution of the Mixed Potential Integral Equations (MPIE) to find the slot and strip currents. Slot impedance and the radiated fields from the slot aperture are calculated. The analysis technique is then extended to coupled slot geometries.