A New algebraic language erpal and translation of a subset of SDL-92 into ERPAL
Yeni bir cebirsel dil erpal ve SDL-92'nin bir altkümesinin ERPAL'e çevrilmesi
- Tez No: 38625
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ayrık Olay Sistemleri, Formal Tanımlama Teknikleri, Cebirsel Diller, SDL, Discrete Event Systems, Formal Description Techniques, Algebraic Languages, SDL
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 158
Özet
oz YENİ BİR CEBİRSEL DİL ERPAL VE SDL-92'NİN BİR ALTKÜMESİNİN ERPAL'E ÇEVİRİLMESİ Hüsnü YENİGÜN Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Semih BİLGEN Ocak, 1995, 158 sayfa. Bu tezde, Sonlu Kendi kendini çağıran Süreç cebirinin ([1,2,3]) işlemcilerine dayalı olan, yeni bir cebirsel süreç belirtim dili ERPAL (Geliştirilmiş Kendi kendini çağıran Cebirsel Süreç Dili) yazım kuralları ve işlemcilerinin işlevsel anlamları verilerekten tanımlanmıştır. Ayrıca SDL yapılarından ERPAL yapılarına çeviri için gerekli olan kurallar da verilmiş ve açıklanmıştır. ERPAL eşzamanlama özellikleri açısından bakıldığında diğer yaygın olarak bilinen CSP ([4]) ve LOTOS ([5, 6]) gibi dillere nazaran ifade gücünün daha yüksek olduğu görülmektedir. ER PAL şu anda SDL92-to-C++ çeviricisinin tasarım aşamasında fikirsel düzeyde bir ara veri (süreç) yapısı olarak kullanılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A NEW ALGEBRAIC LANGUAGE ERPAL AND TRANSLATION OF A SUBSET OF SDL-92 INTO ERPAL Hüsnü YENİGÜN M. S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Semih BİLGEN January, 1995, 158 pages. A new algebraic specification language named ERPAL (Extended Recur sive Process Algebraic Language) based on the algebraic operators of Finitely Recursive Process Algebra concept ([1, 2, 3]) has been defined in terms of its syn tax and operational semantics. The necessary translation primitives that convert SDL constructs into ERPAL constructs are explicitly defined and explained. The newly defined language ERPAL is more expressive in its synchronization features compared to other well-known languages such as CSP ([4]) or L0T0S([5, 6]). ERPAL is currently used as an intermediate conceptual data (process) structure in the design of an SDL92-to-C+- \- compiler that implements an SDL animator.