Sanık konumundaki çocukların genel özellilerinin değerlendirilmesi ve çocuk suçluluğunda çözüm önerileri
Evaluation of the general characteristics of suspected children and suggestions for solution in juvenile delinquency
  1. Tez No: 386558
  2. Yazar: BİLAL YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METE K. GÜLMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Adli Tıp, Forensic Medicine
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuk, Suç ve Çocuk Suçluluğu, Child, Crime and Juvenile Delinquency
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Adli Tıp Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bütün toplumlarda olduğu gibi toplumumuzda da çocuk önemli bir varlıktır. Çocukluk kavramı üzerinde çeşitli görüşler vardır. Hukuki manada belli yaşın altındakiler çocuk olarak kabul edilir.Suç evrensel, genel bir olay ve her zaman var olmaya devam edecektir. Suç kişinin kendisini mensup saydığı gurupta, varlığı toplum dayanışması ile çelişkili fiillerdir.Çocuk suçluluğunun nedenleri bedensel ve ruhsal değişimler, kalıtımsal nedenler, zekâ, yanlış eğitim, yetersiz sevgi ve şefkattir. Bu sebeplere daha pek çok sebep eklenebilir. Sonuç olarak çok çeşitli suçlar çocuklar tarafından işlenir.Bu çalışmamızda çocukların ilerleyen yaşlarda daha çok suç işlediği tespit edilmiştir. Katılımcıların çoğunun göç ettiği ve buna ilaveten çevrelerinde çok fazla sayında suçlu bireylerin olduğu görülmüştür. Bununla beraber deneklerin hem kendileri hem de ailelerinin eğitim seviyeleri düşük olduğu tespit edilmiştir.Toplumumuzun görevi çocukların eğitimine önem vermek ve suça sebep olan etmenlerin ortadan kalkmasına sağlamaya çalışmaktır. Böylece sağlıklı bir toplum olabiliriz.
Özet (Çeviri)
Child is very important in our community like being in other communities. There are different opinions about child concept. Persons who are under a determined age limit are accepted as child in law.Crime is an universal and general event. It will continue to be every time. Crime is the contradictory act of person that is contrary to the community rules.The reasons of ?juvenile delinquency are physical and psychological changes, genetic heritage, intelligence, wrong education, insufficient love and tenderness. Also many different factors and reasons can be added to these. As a result of these reasons, many different crimes are committed by children.It fixed that children commit more than old age in this thesis. In addition to this, the children?s families immigrated and have bad economic level. The children who it was child crime have much more criminal friends. However, not only participants who filled survey but also their parents have low education.The duty of our community is considering education important and trying to eliminate the reasons which cause crime. So we can be a healthy community.