Üniversite öğrencilerinde dindarlık ve narsisizm ilişkisi (Sinop örneği)
Religiosty and narcissism relation of university students (Sinop sample)
  1. Tez No: 388019
  2. Yazar: RIZA ALTUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ RIZA AYDIN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Sosyoloji, Education and Training, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Dindarlık, Narsisizm, Üniversite öğrencileri, Sinop Üniversitesi, Religiosity, Narcissism, University Students, Sinop University
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
Bu araştırmanın amacı, üniversitede okuyan öğrencilerin dindarlık ve narsisizm ilişkisini bazı bağımsız değişkenler açısından incelemek ve aralarındaki ilişkiyi açıklamaktır. Araştırmanın evreni 2013-2014 öğretim yılında Sinop Üniversitesinde okuyan lisans ve önlisans öğrencileridir. Araştırmanın örneklemi ise 16-25 yaş ve üstü grubunda bulunan Fakülte/MY/MYO da okuyan 879 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemine giren öğrenciler,cinsiyet, yaş, okuduğu okul ve sosyo-ekonomik vb. durumu bakımından farklı özelliklere sahip olup random örnekleme yöntemiyle belirlenmiştir. Hangi birimde ne kadar öğrenciye anket uygulanacağı ise örneklem sayısının evrene oranlaması ile belirlenmiştir. üniversitedeki lisansüstü öğrencileri araştırma kapsamı dışında tutulmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to analyse the relation between religiosity and Narcissism in terms of some independent variables and to exsplain the relation between the two.The universite of the study was the undergraduate and associate degree students and Sinop unıversty WHO have studied in 2013-2014 academic year.The sample group consisted of 879 students WHO are at the age of 16-25 studying at a Faculty/College and Vocational Schooll. Having diffirent features on account of their sex,age, shool, and socia-economic situation,the students at the sample group were determined by using the method of random sampling. The number of the students and the units to whom the research would be applied were determined by rating the sample group number to the universe of the study. The graduate students were out of the scope of the study.