Tedarik zinciri yönetiminde gıda sektöründe meydana gelen bekleme zamanlarının kısaltılması
Arising from the time of waiting to reduce the supply chain management food sector
- Tez No: 389792
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAMİT VANLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik, Tedarik Zinciri, Gıda, E- Gümrük, Logistics, Supply Chain, Food, E- Customs
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Gıda ve lojistik kavramları yaşam için vazgeçilmez iki kavramdır. İnsanlar bu kavramlar için memnuniyeti, hızlılığı ve kaliteyi arar hale gelmiştir. Daha çok ürün üretmek bunları depolamak, dağıtmak, müşteriye kadar ulaştırmak için birbirleriyle yarış içerisindedirler. Aynı zamanda da günümüzde teknoloji hızla gelişmekte hayatın her alanında teknolojiden yararlanılmaktadır. Gıda lojistiğini üstlenen firmalarda bu anlamda müşterilerine en hızlı hizmeti vermek isterler. Tedarik zinciri ve lojistiğin her aşamasında teknolojiden faydalanmaktadırlar. Türkiye'de gıda sektörü tüm dünyada olduğu gibi gelişme göstermektedir. Yerli firmaların pazar payını arttırmaya yönelik çalışmaları hız kazanmaktadır. Bu firmalar ürünün her aşamasında elektronik ortamı tercih etmekte, ürün firelerinin önüne geçip karını arttırmaya yönelik büyük adımlar atmaktadırlar. Sistemlerin kullanılması firmaya ek maliyet olarak görünse de getirileri düşünüldüğünde firma maliyetten çok elde ettiği gelirine odaklanacaktır. E- gümrük uygulamaları da prosedürlerin çabuk gerçekleşmesi için tüm ithalat-ihracat işlemlerine katkı sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Food and logistics are two indispensable notions for life. People look for satisfaction, quality and speed for these notions. They compete with together for storing, distribution and transportation to customers these product. And also at the present day, technology is improve rapidly and people benefit from technology in every are of life. The companies who support the nutrition logistics, want to serve in this section for their customers hastly. These companies benefit from technology in every state of supply chain and logistics. Food industry is improve also in Turkey like all around the world. The native companies prefer electronics atmosphere in every stage of production so they try to hinder waste of production and they try to improve their profit. Using this systems look like. Even if using this system look like an extra cost forthese companies, when we think that the profit the company focus on the profit not the cost. And also e- customs applications contribute to all import and export Works for becoming the procedures hastly.