Ali Boyacıoğlu'nun Burdur sporuna etkileri
The contributions of Ali Boyacıoğlu to sports in Burdur
- Tez No: 391320
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyografi, Spor, Biography, Sports
- Anahtar Kelimeler: Burdur, Judo, Burdur, Judo
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
“Ali Boyacıoğlu'nun Burdur Sporuna Etkileri”başlıklı çalışmada amaç; Ali Boyacıoğlu'nun sporcu yaşamının Burdur'a kazandırdığı sportif anlamdaki başarılarını, değerlerini, Burdur'da yaşayan insanlara kazandırdığı spor kültürünü tespit edebilmektir. Çalışmamız bir biyografi çalışmasıdır. Kültürün temel yapılarından birisi de spordur. Çalışmada Ali Boyacıoğlu'nun Burdur spor kültürüne kattığı başarı ve değerleri belirlemek için tarama araştırması yapılmış, alan uzmanları ve kaynak kişilerle görüşme tekniği uygulanmıştır. Yapılan görüşmelerden elde edilen görsel ve işitsel veriler, video, fotoğraf ve ses dosyası olarak dijital ortama aktarılmıştır. Araştırmanın evreni Ali Boyacıoğlu'nun ailesi, yakınları, sporcu arkadaşları, öğrencileri ve beraber çalıştığı mesai arkadaşlarını; dolayısıyla bu süreç içinde bulunan herkesi kapsayacaktır. Araştırmanın örneklemi ise Ali Boyacıoğlu ile beraber judo ailesi içerisinde bulunan kişilerden oluşmaktadır. Burdur'da judo deyince ilk akla gelen isimlerden birisi Ali Boyacıoğlu'dur. Ali Boyacıoğlu Burdur'da ilk defa judo çalışmalarını başlatmış, 50 yıla yakın bir zamandır da bu çalışmaları devam ettirmektedir. Sonuç olarak ''Ali Boyacıoğlu'nun Burdur Sporuna Etkileri'' başlıklı çalışma bize göstermiştir ki, Ali Boyacıoğlu'nun Burdur'a sportif anlamda büyük bir katkısı olmuş, bu alanda etkili uygulamalar yaparak judo alanında Burdur'un söz sahibi bir bölge olmasını sağlamıştır. Bu ve benzeri konular Burdur'un spor kültürünü yansıtması ve olumlu gelişmeler sağlaması açısından araştırılması gereken özgün bir alandır.
Özet (Çeviri)
The aim in our study titled“The Contributions of Ali Boyacıoğlu to Sports in Burdur”is to determine the achievements, values and sports culture of Ali Boyacıoğlu that were brought to people living in Burdur. Our study is a biographical study and one of the essentials of culture is sports. Survey method is used to identify the achievements and values of Ali Boyacıoğlu to the sports in Burdur in this thesis. Interview technique with field experts and resource persons is also employed. Visual and aural data which was gathered from the interviews are transmitted to the digital media as videos, photographs and audio files. The domain of our study is the family, relatives, sports friends, students and co-workers of Ali Boyacıoğlu. So, the thesis is going to include the whole people in this process. The paradigm of the study consists of Ali Boyacıoğlu and the people in the judo family. Ali Boyacıoğlu is one of the pioneers of judo sports in Burdur. He initiated the first practices of judo in Burdur and has maintained these exercises for nearly fifty years. In conclusion, our thesis has indicated that Ali Boyacıoğlu has a great contribution to the sports in Burdur and thanks to his effective judo exercises, Burdur has become a significant city in this field. Such similar subjects are the branches needed to be searched in order to enable improvements and reflect the sports culture of Burdur.