Yöneticilerin liderlik özelliklerinin çalışanların motivasyonuna etkileri üzerine bir alan araştırması.
A research of the managers leadership traits effects on employees motivation
- Tez No: 391330
- Danışmanlar: PROF. DR. KAZIM KİRTİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Liderlik, Lider Yöneticilik, Motivasyon, Motivasyon Araçları, Performans Yönetimi, Performans Değerlendirme, İnsan Kaynakları Yönetimi, Leadership, Leading Management, Motivation, Motivation Tools, Performance Management, Performance Evaluation, Human Resources Management
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
Yöneticilerin liderlik özelliklerinin çalışanların motivasyonuna etkileri üzerine bir alan araştırması başlığı ile yapılan bu çalışmada, işletme yöneticilerinin liderlik uygulamalarının, motivasyon araçlarını kullanma yöntemlerinin, çalışanların motivasyonlarına olan olumlu-olumsuz etkilerini tespit etmek üzere geniş bir ikincil kaynak taraması ve neden-sonuç ilişkilerini ortaya koyacak anket uygulaması yapılmıştır. Çalışanların“motivasyon seviyelerinin”,“işletme yönetiminde yöneticilerin liderlik özellikleri”ile ilişkisini tespit edilmesini hedefleyen literatür taramaları ve istatistik analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen veriler ile bilimsel yöntemlerle rapor haline getirilmiş ve işletme yöneticileri, çalışanlar, tüketicilerin yararlanmasına yönelik sonuç ve önerilerin sunulması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
On the motivation of the employees of the Manager of leadership effects in this study with a field survey title on the managers' leadership practices, motivational tools to use methods, to identify positive and negative effects on the motivation of employees will demonstrate a wide range of secondary literature, and cause-effect relationships poll application is made. Employees'“motivation levels”,“leadership qualities of managers in business management”and aiming to determine the relationship of literature and statistical analyzes were performed. Brought into a report with the data obtained by scientific methods of research results, and business managers, employees, we have presented the results and recommendations for the benefit of consumers.