İktidara giden yolda siyasal iletişimin rolü
The role of political communication on the road to power
- Tez No: 391466
 - Danışmanlar: PROF. DR. BELKIS ULUSOY NALCIOĞLU
 - Tez Türü: Doktora
 - Konular: Gazetecilik, Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Journalism, Political Science, Communication Sciences
 - Anahtar Kelimeler: Siyasal İletişim, Siyaset, İktidar, Parlamento, Genel Seçimler, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, 2011 Genel Seçimleri, Political Communication, Politics, Power, Parliament, General Elections, Justice and Development Party, Republican People's Party, 2011 General Elections
 - Yıl: 2015
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 274
Özet
Bu çalışma iktidara giden yolda siyasal iletişimin nasıl bir rolü olduğunu saptamak amacıyla hazırlanmıştır. Çalışmamızın bölümleri literatür taraması yöntemiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok partili hayatından bugüne yaşadığı genel seçimleri, seçim kampanyaları bağlamında ele alacak ve 2000'li yılları Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi ekseninde açıklayacak şekilde oluşturulmuştur. Çalışmada kullanılan görseller gazete taraması yöntemiyle elde edilmiştir. Yapılan çalışma neticesinde siyasal iletişimin iktidara giden kapıları araladığı, ancak tek başına yeterli olmadığı sonucuna varılmıştır. Çalışmada, siyasal iktidarın belirlenmesinde dönemin koşullarının önemli bir payı olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study was conducted to determine the role of political communication on the road to power. By means of literature search, the general elections Republic of Turkey has undergone since multiparty general elections, was examined within the election campaigns in such a way as to examine the related concepts within the context of Adalet ve Kalkınma Partisi (Justice and Development Party) and Cumhuriyet Halk Partisi (Republican People's Party), in 2000's. The visuals used in this study were obtained by surveying the newspapers. As a result of the study carried out, it is concluded that while the political communication leads to opening the doors on the road to power, it is not sufficient alone. In this study it was found out that the conditions of the period have an important role in determining the political power.