İş sözleşmesinin devri
Assignment of an employment contract
  1. Tez No: 393276
  2. Yazar: CANDAN ALBAYRAK ZİNCİRLİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZEHRA GÖNÜL BALKIR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Hukuk, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Law, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Sözleşmenin Devri, İş Sözleşmesinin Devri, Hukuki Sonuçlar, Assignment Of A Contract, Assignment Of An Employment Contract, Legal Conclusions
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 290
Özet
“İş Sözleşmesinin Devri”isimli çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Türk Borçlar Kanunu m. 205'te düzenlenen sözleşmenin devri kurumu genel hatlarıyla ele alınarak incelenmiştir. İlgili yerlerde sözleşmenin devri ile ilgili İtalyan Medeni Kanunundaki düzenlemelere yer verilmiştir. İkinci bölümde, Türk Borçlar Kanunu m. 429'da düzenlenen iş sözleşmesinin devri kurumu ayrıntılı olarak incelenmiştir. Bu bağlamda, iş sözleşmesinin devri kurumunun tanımı, holdinglerde ve şirketler topluluğunda uygulanması, benzer hukuki ilişkilerle karşılaştırılması, şartları, hukuki niteliği ve şekli ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Üçüncü bölümde, iş sözleşmesinin devrinin bireysel iş hukuku, toplu iş hukuku ve sosyal güvenlik hukuku açısından doğurduğu sonuçlar incelenmiştir. Çalışma genel bir değerlendirmenin yapıldığı sonuç kısmı ile tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study, as called“assignment of an employment contract”, consists of three main parts. First, it examines assignment of a contract as set out in Article 205 of the Turkish Code of Obligations, along with focus also on the relevant provisions of the Italian Civil Code. Second, the article discusses in depth the assignment of an employment contract regulated in Article 429 of the Turkish Code of Obligations. In this respect, the definition, legal nature, type and requirements of the notion of the assignment of an employment contract as well as its application to group companies and holdings are examined. The third section is a discussion of the consequences of the concept of the assignment of the employment contract in relation to the social security law and the labour law on collective agreements and individual employment contracts. The three sections are followed by concluding remarks.