Mecmû'atü'l-Eş'âr Süleymaniye Kütüphanesi, Galata Mevlevihanesi numara 57 (1b-64a) (İnceleme-metin)
Mecmû'atü'l-Eş'âr Süleymaniye Library, Galata Mevlevihanesi number 57 (1b-64a) (Investigation-text)
  1. Tez No: 393712
  2. Yazar: SALİH GENÇER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OZAN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Klasik Türk Edebiyatı, Şiir Mecmuaları, Classical Turkish Literature, Poem Journals
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 261
Özet
Bu çalışmada Süleymaniye Kütüphanesi, Galata Mevlevihanesi Bölümünde yer alan 57 numaralı şiir mecmuasının kısa tanıtımı, tasnif şablonu ve transkripsiyonlu metni yer almaktadır. Mecmualar hakkında bilgi verilen giriş kısmından sonra, 57 numaralı mecmua kısaca tanıtılmış, daha sonra tasnif şablonuna geçilmiştir. Tasnif şablonunda, mecmuada yer alan şairlerin mahlaslarının yanı sıra, şiirlerinin numaraları, ilk beyit veya bendleri, şiirlerin beyit veya bend sayısı, bulunduğu varak numaraları ve nazım biçimleri yer almaktadır. Gerektiği yerde şiirler hakkında kısa açıklamalar da yapılmıştır. Tezin sonraki kısmında ise mecmuanın transkripsiyonlu metni yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In this research, there is short description of poem journal with no 57 located in Süleymaniye Library, the Department of Galata 57, a classification scheme and the text with transcription. After the introduction part informing about the journals, the journal with no.57 was introduced briefly, then it was passed to the classification scheme. In the classification scheme, as well as the pen name of the poems in the journal, there are the poem numbers, first couplets or paragraphs, couplet and paragraph numbers of the poems, the number of the leaves of the poems and verse styles. There are short explanations about the poems where necessary. In the next part of the thesis, there is a text with transcription of the thesis.