Çin Zhe Jiang Bölgesindeki KOBİ'lerin girişimcilik profil analizi
Profile analysis of entrepreneurshipSMEs in China Zhe Jiang provinice
- Tez No: 395072
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHU TUĞBA KARABULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, KOBİ'ler, Çin KOBİ'leri, Enterpreneurship, SMEs, China SMEs
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Günümüzde, KOBİ'ler ülkeler ekonomisinde gittikçe önemli bir yere sahip olmaktadır. KOBİ'ler teknolojik yenilikler ve sosyal-kültürel çevrelerdeki değişimlere hızla ayak uydurabilme özellikleriyle piyasadaki ihtiyaç ve talepleri anında karşılamaktadır diğer yandan yenilikler ortaya çıkararak çeşitli girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaktadır. Girişimcinin kişisel özellikleri ve gerçekleştirdiği girişimcilik faaliyetleri işletmelerin güçlü rekabette ayakta kalması, büyümesi ve gelişmesi için büyük rol oynamaktadır. Bu durum KOBİ'ler ve girişimciler hakkındaki araştırmaların daha çok yapılmasını gerektirmektedir. Bu tez çalışmasında, öncelikle girişimcilik ve KOBİ'ler hakkında kısaca özetler yapılmış daha sonra dünya ekonomisinde belirleyici ülkelerinden biri olan Çin'deki KOBİ'ler ele alınarak, Çin KOBİ'lerinin sınıflandırılması, sektör dağılımı, bölgelere göre gelişme durumu, Çin'in KOBİ'ler için uyguladığı çeşitli politikalar ve teşvikler incelenmiştir. Son olarak Çin'in Zhe Jiang bölgesindeki 360 tane KOBİ'lere ulaşılarak girişimcilik profil incelenmesi yapılmış ve girişimci özelliklerinin ortaya çıkarılması için çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nawadays, SME's are increasingly having an important place in countries economy. SMEs are meeting immediate needs and demands of the market with its technological innovation and social cultures to keep up with rapid changes in the environment, on the other hand involving by revealing innovations in various entrepreneurial activities. Entrepreneur's personal characteristics and entrepreneurial activities are playing important role for them to sustain in strong competition and for their growth and development, in this situation more research must be done about SMEs and entrepreneurs. In this study, first was provided entrepreneurship and short introduction about SMEs and later by taking example SMEs in China was talk about classification, sectoral distribution, development status by region of SMEs in China and China's various policies and incentives on SMEs. Lastly by contacting and researching 360 SMEs in Zhe Jiang region of China we Provided their profile and entrepreneurial profile.