Eğitimcilerde örgütsel güven düzeyinin incelenmesi (Bursa örneği)
Examination of the level of organizational trust in educators (Bursa example)
  1. Tez No: 395236
  2. Yazar: ADİL YAZICIOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Güven, Örgütsel güven, Örgütsel güven düzeyi, Eğitimde örgütsel güven düzeyi, Trust, Organizationaltrust, Organizationaltrustlevel, Level of educationorganizationaltru
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Örgütsel güven kavramı ülkemiz davranış bilimleri literatüründe görece yeni bir olgudur. Söz konusu kavramın iş tatmini, örgütsel kültür, liderlik ve benzeri kavramlarla ilişkisi üzerine literatürde çeşitli çalışmalar bulunmaktadır. Buna rağmen örgütsel güven kavramı ile eğitimcilerde gereken örgütsel güven düzeyi arasındaki ilişkiye dair çok az yayın bulunmaktadır. Bu çalışma, ülkemiz davranış bilimleri literatüründe bu anlamda yapılan çalışmalardan biri olarak literatüre katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu çalışmanın amacı, örgütsel güvenin eğitimcilerde gereken örgütsel güven düzeyi üzerinde etkili bir unsur olup olmadığını belirlemektir. Bu amaçla ilk olarak örgütsel güven ve eğitimcilerde gereken örgütsel güven düzeyi kavramıyla ilgili detaylı bir literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra literatür çalışması sonucunda elde edilen bulgulara dayalı olarak örgütsel güven ve eğitimcilerde gereken örgütsel güven düzeyi arasında güçlü bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır
Özet (Çeviri)
The concept of organizational trust in our country is a relatively new phenomenon in the literature of the behavioral sciences. It comes to the concept of job satisfaction, organizational culture, leadership, and so there are several studies in the literature on the relationship between the concepts. However, the concept of organizational trust relationship between the level of organizational trust to trainers in very little has been published about. This study is one of the country studies in behavioral science literature as literature aims to contribute in this regard. The purpose of this study, organizational trainers in confidence to determine whether there is an element of an effect on the level of organizational trust. For this purpose, the concept of organizational trust and trainers in a detailed review of the literature to be made of the level of organizational trust. Then, based on the findings of a literature study and trainers in organizational trust is to be concluded that a strong relationship between the level of organizational trust