Ceza Muhakemesi Hukukuna göre çocuğun yargılanması
The trial of the child according to the Criminal Procedure Law
- Tez No: 395324
- Danışmanlar: PROF. DR. RECEP GÜLŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Çocuk, Suça Sürüklenen Çocuk, Soruşturma, Kovuşturma
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zirve Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Tezimizde Ceza Muhakemesi Hukukuna göre çocukların yargılanması konusu ele alınmış olup, hukuk sistemimizde çeşitli kanunlardaki çocuk kavramı üzerinde durulmuş, uluslararası sözleşmelerdeki çocukla ilgili düzenlemeler incelenmiştir. Bu çalışmada çocuğun yargılanması incelenirken, soruşturma evresinde çocuk açısından özellik arz eden hususlara değinilmiştir. Genellikle soruşturma evresinde uygulama alanı bulan koruma tedbirlerinin çocuklar bakımından gösterdiği farklı uygulamalar ve bu evrede görev alan çocuk savcılığı, kolluğun çocuk birimi ve diğer personelin bu evredeki görevleri üzerinde durulmuştur. Ayrıca kovuşturma evresi de ele alınmış, çocuk mahkemelerinin yapısı ve bu mahkemelerin organları ile çocuklar bakımından ayrık hükümlerin neler olduğu açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
It was addressed an issue the trial's offspring according to Penal Procedure Law in our thesis that, principally, it was dwelled upon concept of offspring at various laws in our legal system and arrangement about offspring in international convent was investigated. Moreover, probe process, too, was taken into consideration. The structure of child juvenile court and these court's units with what discrete verdicts in accordance to children were explained. Generally in the probe process the measures of protection, which were applied, shown different practices and in this phase the child prosecutor, child unit of police and the duties of other staff were emphasized. In this study as analyzing child trial, issues related to child during the probe process were analyzed. Key Words : Child, Driven to Crime Children, İnvestigation, Prosecution