Gamification as an information exchange tool in motivational design patterns
Motivasyonel tasarım modellerinde bilgi alışverişi aracı olarak oyunlaştırma
- Tez No: 396587
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NEDA ÜÇER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Gamification, Motivasyon, İletişim, Oyun Tasarımı, Oyunlaştırılmış Sistemler, Gamification, Motivation, Communication, Game Design, Gamified Systems
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Oyunlaştırma, motivasyon ve eğlence temelini oluşturmak adına özel bir sistem kurmak için oyun tasarımı, psikoloji, yönetim, pazarlama, ve iktisat konularından öğrenmek ve oyunların bize öğretebileceklerini dinlemektir. Bu tezin amacı oyunlaştırmayı çekirdek bileşenleri ve kavramları ile beraber tanımlamak, güçlü bir araç olarak oyunlaştırmanın önemini günlük hayattan somut belli başlı örnekler yardımıyla incelemek ve oyunlaştırmanın ne kadar değerli ve etkili olduğunu göstermektir. Ayrıca, oyunlaştırma hakkındaki genel bilgi seviyesi, kavrama yönelik bakış açısı ve kavramdan ne anlaşıldığı hakkında yaptığım araştırma da teze dahil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Gamification is listening to what games can teach us and learning from game design, psychology, management, marketing, economics and their mechanisms to create a special system which sets up motivation and a fun base. These special and focus systems are constantly growing together with exploring and understanding the importance and impact of them. This thesis aims to describe gamification with its core elements and concepts, give an understanding of the importance of gamification as a powerful tool and how it might be valuable and effective by examining some specific tangible examples of gamification from everyday life. Furthermore, a research on understanding the general knowledge and outlook for the gamification is added as a part of the thesis.