Yargı kararları ışığında Türk Hukukunda müsadere
Forfaiture in Turkish Law in terms of judicial decisions
  1. Tez No: 396701
  2. Yazar: MUSTAFA PAKSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYHAN DÖNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Müsadere, mülkiyet, yaptırım, ceza, güvenlik tedbiri, mevzuat, hâkim, yargılama, Forfaiture, property, sancions, penalty, probation measures, legislation, judge, criminal procedure
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
Suçla ilgili malvarlığı değerinin mülkiyetinin kamuya geçmesi anlamına gelen müsadere eski çağlardan beri uygulanmaktadır. Müsadereye bir suç isnadı ile ilgili ceza yargılaması neticesinde hükmedilmektedir. Ceza hukukunda müsadere hâkim tarafından hükmedilen bir güvenlik tedbiridir. Ceza hukuku sistemimizde yaptırım türlerinden güvenlik tedbiri olarak düzenlenen müsadere, mülkiyet hakkını sona erdirdiğinden etkin bir yaptırım türüdür. Çalışma ceza hukuku yaptırımı olarak müsadere konusunun ayrıntılı biçimde ortaya konulmasını amaçlamaktadır. Bu amaçla kurumun tarihi gelişimi ortaya konulacak, ulusal mevzuat irdelenecek, karşılaştırmalı hukuktan da örnekler verilecektir.
Özet (Çeviri)
In the meaning of confiscating the assets which related to crimes, forfeiture, applied since anciend times. Deciding on forfaiture is a risult fo criminial charge and proceedings. In criminal law forfeiture is a probation measure that settled by the judge. Since ending the property rights forfeiture is an effective sanction kind in our criminal law system. The study aims to examine the subject of forfeiture in detail as a criminal sanction. To do this the history of forfeiture will be explained and the national legislation to be discussed also examples will be given in the comparative law.