Banka reklamlarının müşteri tercihlerine etkisi
Bank customer ads preferences effect
  1. Tez No: 397383
  2. Yazar: YUNUS EMRE GÜRSOY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ORHAN ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Reklamcılık, İşletme, Banking, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık, Reklam, Tüketici terimleri, Banking, Advertisement, Consumer preferences
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bankacılık Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
İletişim araçlarının hızlı gelişimi finansal piyasaların işleyişini de önemli ölçüde etkilemektedir. Fon arz eden kurumların ürün ve hizmetlerini piyasanın istek ve beklentilerine yönelik geliştirdikleri pazarlama stratejilerinde reklamın fon fazlası ve fon açığı bulunan gerçek kişilerin ilgi ve isteklerine cevap verebilme düzeyinin belirlenmesi bu araştırmanın problemini oluşturmaktadır. Bu araştırmada, gerekli literatür taraması yapılarak, Ankara?daki mevcut banka müşterilerine anket yöntemi uygulanmıştır. Araştırma ankete dayanan veriler üzerinde yürütülmüştür. Yapılan araştırma sonucunda orta yaş grubu, eğitim seviyesi yüksek ve erkek müşterilerin banka reklamlarından daha fazla etkilendiği ve bunun sonucunda da bankaların müşterisi oldukları bulgusuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The rapid development of communication tools significantly affects the functioning of financial markets. This research?s problem consist of funding institutions that supply products and services to develop marketing strategies for demands and expectations of the market advertisement?s fund gap and more funds and determine the level of people to respond to the interests and wishes In this study, necessary literaure review were done and the questionaire method was applied to existing bank customer in Ankara. The research was carried out on the data,based on the questionaire. As a result of this research, It is found that middle-age group, higher levels of education and male customers are more affected bank advertsements and as a resut, they are customers of banks.