Vizyoner liderlik davranışlarının çalışanların örgütsel bağlılık ve adalet algılarına etkisi: Erzurum ili bankacılık sektöründe yapılan araştırma
The impact of visionary leadership behaviour's on the employee's perception of the organisational commitment and justice: A research study conducted with bank sector in the state of Erzurum
  1. Tez No: 397579
  2. Yazar: SEMA TANRIBİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER FARUK İŞCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Vizyoner Lider, Örgütsel Adalet ve Örgütsel Bağlılık, Visionary Leadership, Organizational Commitmen, Organizational Justice
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu tez çalışmasında vizyoner liderlik davranışının, örgütsel bağlılık ve adalet algısı üzerindeki etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Çalışma literatür araştırması ve uygulama bölümünden oluşmaktadır. Çalışmanın kuramsal yapısını oluşturmak amacıyla literatür araştırması yapılmıştır. Literatür taraması kısmında öncelikle vizyoner liderlik, örgütsel bağlılık ve adalet kavramları açıklanmıştır. Uygulama kısmında ise Ezurum il sınırları içerisinde bankacılık sektöründe çalışanlardan anket tekniği ile very toplanmış olup, geri dönen anket formları istatistiksel analizlere tabi tutulmuştur. Sonuç olarak vizyoner lider davranışlarıyla, örgütsel bağlılık ve adalet algısı arasında aynı doğrultuda ve anlamlı bir ilişki olduğu öngörüldüğü gibi doğrulanmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis study is to examine visionary leadership behaviors, organizational commitment and justice perception. The study consist of two sections, on of them is literature study has been made and firstly visionary leadership behaviours, then wor organizational commitment and last justice perception explained. In case study questionare sheets which are include the measures of visionary leadership behaviors, organizational commitment and justice perception on the employees of one of the leading bank sector in Erzurum and these sheets were assessed by statistical analysis methods. Finally is was corrected that there is a the same direction and a significant relationhip.