Arif Ay'ın şiirlerinin yapı ve tema bakımından incelenmesi
Examining Arif Ay's poems in the aspects of structure and thema
  1. Tez No: 397622
  2. Yazar: HÜNKAR KARACA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TÖRENEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Sanat, Edebiyat, Şiir, Tarih, Arif Ay, Art, Literature, Poem, History, Arif Ay
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 317
Özet
Arif Ay 1978'de ilk şiir kitabı Hıra'yı yayınladı. Bu tarihten itibaren çok sayıda şiir kitabı ve makale yayımlayan Arif Ay 2006 yılında Güne Doğan Koşu adıyla şiirlerini bir araya getirdi. Arif Ay yeni şiirler yayımlamaya devam etmektedir. Şiirlerinde Arif Ay şiirinin kaynağı olarak gösterilen Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil'in etkileri hissedilir. Arif Ay sonraki şiirlerinde kendi tarzını yaratmaya başladı. Onun şiirleri direniş, aşk, yakın tarih ve İslam inancını vurgular. O özellikle iktidarı, kapitalizmi, popüler yaşamı sorgular ve bu bakımdan dünya düzeni ile sürekli bir hesaplaşma içindedir. Bu çalışmada Arif Ay'ın sanat ve edebiyat görüşleri ele alındı. Ayrıca onun şiirleri yapı ve tema olarak incelendi.
Özet (Çeviri)
Arif Ay published first poetry book“Hıra”in 1978. Arif Ay who published many poetry books and articles his poetry collected his poetries in 2006 with his book called Güne Doğan Koşu. Arif Ay sustain to publish new poetry. The sources of the poems of Arif Ay demonstrate Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç end Nuri Pakdil effects are felt in his poems. Arif Ay, started to create his own style his subsequent poems. His poems underline“resistance”,“love”“recent history ”and“Islam faith.”He questions especially“power”“capitalizm”,“popular life”and in this respect he is in ongoing conflict with“ world system.”In this study, we dealt with Arif Ay's art and literatüre opinions. In addition his poems are analysed as structure and issue.