Optimum superplasticizer contents of ready mixed concretemade with blended portland cement
Katkılı portland çimentolu hazır betonlarda optimum süperakışkanlaştırıcı içeriği
- Tez No: 39931
- Danışmanlar: DOÇ.DR. GÜNER ABDURRAHMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Blended cement, superplasticizer, entrained air, pumpability, ready-mixed concrete, optimization a a n
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 271
Özet
ÖZET KATKILI PORTLAND CTMENTOLU HAZIR BETONLARDA OPTİMUM SÜPERAKIŞKANLAŞTIRICI IÇERI5I DEMIREL, Ergin Oral Yüksek Lisans Tezi, Ins. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Abdurrahman GÜNER Eylül 1995, 271 sayfa Katkılı Gaziantep port land çimentosu ve elenmiş, yıkanmış üç değişik tane boyutu dağılımlı yerel dere yatağı agregaları, gerektiğinde beton karışımının pompalanabilmesi için silt boyutunun filler olarak kullanılması ile 60 mm - 80 mm çökmeli C14, C16, C20, C25 ve C30 betonları üretildi. Kondense melamin formaldehid sulfonat ve naftalin formaldehid sulfonat içeren modifiye sodyum ve kalsiyum lignosülfonat esaslı bir süperakışkanlaştırıcı, çimento ağırlığının % 0.0, 0.25, 0.5, 1.0, 1.5, 2.0 ve 5.0 oranlarında kullanıldı. Süperakışkanlaştırıcının taze ve sertleşmiş betonlardaki etkileri araştırıldı. Modelin çekirdek bölümünde doğrusal simpleks optimizasyon formulasyonu kullanıldı. Optimum çözümün belirlenmesinde amaç fonksiyonu 1 m3 betona giren malzemeler, nitelik denetleme, taşıma, yerleştirme, sıkıştırcna, kalıp ve iskele ile ilişkili yatırım, işletme ve bakım, bağıl maliyetleri toplamı olarak alındı. Toplam bağıl maliyetler, beton sınıfı ve çökme artışı ile genel bir artış eğilimi gösterdi. En küçük bağıl maliyetler yüksek çökmelerde %1.25'e varan süperakışkanlaştırıcı içeriklerinde elde edildi. Anahtar Kel ime ler: Katkılı çimento, süperakışkanlaştırıcı, sürüklenmiş hava, pompa lanabi İme, hazır beton, optimizasyon iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OPTIMUM SUPERPLASTICIZER CONTENTS OF READY MIXED CONCRETE MADE WITH BLENDED PORTLAND CEMENT DEMIREL, Ergin Oral M. S. in Civil Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Abdurrahman GÜNER September 1995, 271 pages Using the Gaziantep blended port land cement and locally commercially available sieved and washed river bed aggregate of three different size fractions and a fine sand of silt size to obtain pumpable mixes with slumps around 60-80 mm to 150-200 mm concretes of classes C14, C16, C20, C25 and C30 were produced. The superplasticizing admixture of modified sodium and calcium lignosulphonate type with some additions of mel amine formaldehyde and naphthalene formaldehyde sulphonate condensates contents were 0.0, 0.25. 0.5, 1.0, 1.5, 2.0 and 5.09s by weight of cement. The effects of superplasticizer on fresh and hardened concrete were investigated. In the optimization computer program, the simplex linear formulation was used as the core. To determine, the optimum composition, the objective function was chosen as the total investment, operating and maintenance cost related to constituent materials, quality control, transportation, placing and compaction, formwork and scaffolding per cubic metre of concrete in- place. The relative total costs up to and including compaction of concretes show a general trend of increase with increasing slump and concrete class. Minimum costs however, are obtained progressively at higher superplasticizer contents up to about 1.25% at higher s 1 umps.