Üç Mısır romanında Cemâl Abdunnâsır Dönemi (El-Kernek, Tilke'r-Râiha, El-Leyâli't-Tavîle)
'Three Egyptian novels of Jamal Abd al Nasser peri̇od (Al Karnak, Tilka Al Raiha, Al Layali Al Tawila)'
  1. Tez No: 399717
  2. Yazar: ERCAN BARAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KEMAL TUZCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Abdunnâsır, Modern Mısır Romanı, Necîb Mahfûz, Sunûllâh İbrâhîm, Necîp Kîlânî, Abd al-Nâsır, Modern Egyptian Novel, Naguib Mahfouz, Sunullah Abraham, Naguib al-Kîlânî
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışma, modern Mısır romanına ışık tutan üç roman ve romancının eserlerini incelemektedir. Bu roman ve romancıların isimleri şunlardır: Necîb Mahfûz ve romanı“El-Kernek; Sunûllâh İbrâhîm ve romanı ”Tilke'r-Râiha“;Necîp Kîlânîve romanı ”el-Leyâlî et-Tavıle"dır. Bir giriş ve üç bölümden oluşmaktadır.Giriş bölümünde, modernleşme sürecindeki Mısır'ın 1952 öncesi durumu,Birinci bölümde, Mısır'daki fikir akımları İkinci bölümde, Mısır ve Abdunnâsır Üçüncü bölümde, Abdunnâsır dönemiyle ilgili yazan Mısırlı yazarlar ve bunların romanları incelendi. Sonuçta ise Abdunnâsır Dönemi ve bu dönemin aynı ülkede yaşayan edebi dehalara ve onların ürünlerine yansıması hakkında genel bir yorum yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study explains three noveland novelist that is shedding on light the period of modern Egyptian novel. The names of these novelist and novel are: Naguib Mahfouz and his novel“al-Karnak, Sunullah Abraham and his novel”“That Smell”Naguib Al-Keylani and his novel“Sleepless Nights”is dealt. The thesis consists of an introduction and threechapters. In the introduction, the backround of Egypt in the process of modernization before 1952, In the first chapter, intellectual movements in Egypt In the second chapter, Egypt and Abdel Nasser In the third chapter, the Egyptian writers and their novels dealing with Abdunnâsır period are examined. In the conclusion, a general comment is made about Abdunnâsır period, a literary genious living in the same country and their reflections toproduct