The relationship between the personality traits and drama amongst ESP (English for specific purposes) learners at the European University of Lefke (EUL)
- Tez No: 402286
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SİBEL BORAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dilbilim, Sahne ve Görüntü Sanatları, Linguistics, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Yabancı dil öğrenimi (FFL), karakter özellikleri, cinsiyet, tiyatro, Foreign Language Learning (FLL), personality traits, gender, drama
- Yıl: 2011
- Dil: İngilizce
- Üniversite: European University of Lefke
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu tez çalışması başlıca aşağıdaki konuyu incelemeyi hedef almıştır. ESP sınıflarındaki yabancı dil öğrencilerinin arasında karakter özelliklerinin drama ile olan ilişkisi İlk olarak, bu tez dil öğrencilerinin performanslarını ve rol canlandırmaya karşı görüşlerinin sonuçlarını analiz etmiş ve bunun üzerinden açıklamalarda bulunmuştur. Daha sonra kendi dil öğrenim süreçlerinde rol yapma performanslarında, farklı özellikler taşıyanların farklılıklarını ortaya çıkarmayı hedef almıştır. Bu konuyu daha da aydınlatmak için, aşağıdaki sorular araştırılmıştır. Öğrencilerin yabancı drama yoluyla dil gelişimlerinde karakter özelliklerinin rolü nedir? Drama, içine kapanık ve dışa dönük dil öğrencilerinin kendi yabancı dil gelişiminde onları eşit düzeyde mi etkiler? Cinsiyet farklılığı bunda ne gibi bir rol oynar? Giriş bölümünde, araştırma çalışmamın arkasındaki amacı ve çıkış noktasını açıkladım. Bu çalışma sadece bir araştırmacı olarak benim görüşlerimi yansıtmamakla beraber, aynı zamanda katılımcı öğrencilerin görüş ve yorumlarını da içermektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis mainly seeks to explore the following issue: The relationship between the personality traits and drama amongst foreign language learners in ESP classrooms. First, the thesis analyzes and accounts for the outcomes of language learners' performances and their views towards acting. Then it will attempt to unearth the inequalities of those who have different characteristics on their acting performances during their foreign language learning. In order to shed further light on this issue, the following sub-questions will also be investigated: What is the role of personality traits on the students' foreign language development via drama? Does drama have any effects upon introverted and extroverted learners of English as a foreign language equally during their FL development? Does gender ever play any role in their performances? In the introduction, I will explain the impetus behind this research study and my purpose for carrying it out by stating the problem. The study will not only reflect my viewpoint as the researcher but will also include the participating students' viewpoints and comments about the issue.