Vergi Usul Kanunu'nda yer alan idari cezaları gerektiren suçlar
Admi̇ni̇strati̇ve Procedural Law of Tax cri̇mes
- Tez No: 407165
- Danışmanlar: PROF. DR. RECEP GÜLŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Maliye, Law, Finance
- Anahtar Kelimeler: Vergi Usul Kanunundaki İdari Suçlar, Vergi Kabahati, Vergi İdaresi, Vergi Suçları, Maliye Bakanlığı, Administrative Offences in the Tax Procedure Law, Tax blame, tax administration, Tax Crimes, Ministry of Finance
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zirve Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu çalışmada Vergi Usul Kanununda yer alan idari cezaları gerektiren fiiller incelenmiştir.Vergi Usul Kanununun (VUK) Dördüncü Kitabının 331-358. maddeleri arasında idari suçları gerektiren hükümler düzenlenmiştir. Ceza Hükümlerinikanunun 331. maddesinde“Vergi kanunları hükümlerine aykırı hareket edenler, bu kitapta yazılı vergi cezaları (vergi zıyaı cezası ve usulsüzlük cezaları) ve diğer cezalarla cezalandırılırlar”hükmü yer almaktadır. Mükelleflerin vergi kanunlarına aykırı hareketlerinin yaptırıma bağlanmasındaki temel amaç, vergi kanunlarının gereklerinin zamanında ve kurallara uygun olarak yerine getirilmesinin sağlanmasıdır. İdarî yaptırımlar genel olarak, idarî düzenin korunması veya bozulduğu takdirde yeniden kurulması amacıyla idarenin başvurduğu yaptırımlar olarak görülmektedir. Vergi Usul Kanununda idari yaptırıma tabi olan idari suçlar ve cezaî yaptırıma tâbi vergi suçları olmak üzere ikili bir ayrıma tutulmuştur. İnceleme konumuz itibariyle, İdari yaptırımlar İdari suç ve bunların yaptırımları üzerinde durulacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study, requiring actions with administrative penalties in the Tax Procedure Law was examined. Tax Procedure Law between the fourth book is organized with the provisions of Articles 331-358 require administrative offenses. Penalty Provisions arranged in 331 articles of this law,“acting contrary to the provisions of tax laws written tax penalties in this book (tax penalty and misconduct penalty), and shall be punished with other penalties”is located in the judgment. The main purpose of binding sanctions for acts contrary to the taxpayers tax laws, the rules and requirements of the tax law is to ensure the timely fulfillment as appropriate. Administrative sanctions in general, in order to be re-established if the protection order or administrative sanctions are seen as corrupted by the applicant authority. Tax administrative offenses subject to administrative sanctions and criminal law enforcement has been subjected to a double discrimination, including tax crimes. As our examination will focus on tax offenses and their sanctions.