Türk Silahlı Kuvvetlerinin halkla ilişkiler faaliyetleri ve değerlendirilmesi: Konya ilinde bir uygulama
Public relations activities and evaluation of Turkish Armed Forces: An application in Konya city
  1. Tez No: 407272
  2. Yazar: CAVİT NARTOP
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SUZAN ÇOBAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla ilişkiler, iletişim, kamuoyu desteği, Public relations, communication, public support
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Günümüzde toplum, kurumların faaliyetlerinden haberdar olmak istemekte ve özellikle kamu kurumlarının faaliyetleri daha fazla ilgi çekmektedir. Kurumların varlıklarını devam ettirebilmeleri için çevreleri ile sağlıklı bir iletişim kurmaları zorunlu hale gelmiştir, bu durum halkla ilişkilerin önemini arttırmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin toplumun gözündeki olumlu imajını ve iletişimini devam ettirebilmesi için topluma faaliyetleri hakkında doğru, yeterli, zamanında ve açık bilgi vermesi daha da önem kazanmıştır. Bu çalışma ile amaçlanan; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Halkla ilişkiler faaliyetlerini, halkla ilişkiler faaliyetlerinin TSK için önemini, kurumsal kimliğine ve toplumsal desteğe olan etkisini ortaya koyarak durum tespiti yapmaktır. Ayrıca bu çalışma ile TSK'nın Türk halkı ile sürekli, doğru ve zamanında iletişimini devam ettirmesi için alınması gerekli tedbirler ve yapılması gereken düzenlemeler ile ilgili önerilerde bulunmak amaçlanmaktadır. Çalışmada, halkın Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik bakış açısı ve TSK tarafından icra edilen halkla ilişkiler faaliyetlerinin toplum tarafından farkındalık ve etkisi saptanılmaya çalışılmış ve TSK'nin toplumla bütünleşmek adına neler yapması gerektiği üzerinde durulmuştur. Teorik alıştırmanın yanında saha araştırması da hazırlanılan anket formuna uygun olarak yapılmış elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu amaçla hazırlanılan anket Konya ilinde 428 katılımcıya uygulanmıştır. Elde edilen bulgulara göre çeşitli demografik özellikler itibari ile katılımcıların TSK'nın halkla ilişkiler faaliyetlerine bakış açısının anlamlı farklılıklar taşıdığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak; TSK'nın halkla ilişkiler faaliyetlerinde amaçlarına ulaşabilmesi için, katılımcıların mevcut bakış açılarını iyi analiz ederek, ona göre halkla ilişkiler faaliyetlerini şekillendirmeleri gerektiği saptanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Society in today that woult like to be informed about the activities of the institution.Especially, the activities of public institution has attracted more attention.The healthy communication of the institutions with their environment has become manddatory in order to sustain their existence.This situation has inereased the importance of public relations. To give accurate, adequarte, clear and timely information of Turkis Armed Forces to the community about their activities has become more important.This is important for their positive image in the eyes of society and to maintain communication. Purpose of this study, Public relations activities of the Turkish Armed Forces and about the importance of these activities for the Turkish Armed Forces is to determine. Its corporate identity and putting out the effects of social support. In addition to these studies it is intended to make proposals for continuous, accurate and timely communication.In the study, topics discussed include; perspective of the people about the Turkish Armed Forces, awareness by the public of these activities and things to do in order to integrate with the community. Both theoretical exercises as well as field research conducted were done in accordanve with the prepared questionnaire and the results obtained were avaluated.For this purpose, it prepared a questionnaire was administered to 428 participants in Konya.According to the findings, it was determined that differences of perspective of the participants to the point of view of public relations activitie as of various demographic characteristics. It can be said as aresult; Turkish Armed Forces should anaalyze carefully participants point of view andaccordingly they should shape their public relations activities to achieve the purpose of public relations activities.