Üniversite öğrencilerinin sosyalleşme süreci ve rekreasyon aktivitelerinin incelenmesi: Erciyes Üniversitesi örneği
The examination of the process of university students socialization and their recreation activities: The example of Erciyes University
- Tez No: 407415
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EBRU TARCAN İÇİGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Turizm, Sociology, Tourism
- Anahtar Kelimeler: SosyalleĢme, Rekreasyon, Üniversite Öğrencisi, Kayseri, Socialization, Recreation, University Student, Kayseri
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
'Üniversite Öğrencilerinin Sosyalleşme Süreci ve Rekreasyon Aktivitelerinin İncelenmesi: Erciyes Üniversitesi Örneği' adlı çalışmanın temel amacı üniversite öğrencilerinin rekreasyon faaliyetlerine ilgilerinin, katılma düzeylerinin ve sosyalleşme eğilimlerinin belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda, üniversite öğrencilerinin rekreatif faaliyet seçimlerinde ve rekreatif faaliyetlere katılımında etkili olan faktörler ve bu faktörlerin sosyalleşme ile olan ilişkisi belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde sosyalleşme, sosyal kavram ve kuramlara yer verilmiştir. İkinci bölümde rekreasyon ile ilgili yazın taramasına yer verilmiştir. Üçüncü bölümde araştırmanın amacı, önemi ve üniversite öğrencilerine yöneltilen soru formundan elde edilen verilerin analizi yapılmıştır. Elde edilen bulgular sonucunda öğrencilerin sosyalleşme sürecinde kültür, aile ve okul en önemli unsurlar olarak bulunmuş ve ayrıca rekreatif faaliyetlere katılımında (motivasyon) en önemli faktör olarak 'Yeterlilik - Ustalık' faktörü belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of the study named as 'The Examination of The Process of University Students Socialization and Their Recreation Activities: The Example of Erciyes University' is to determine students' interests in recreation activities, participation and socialization tendencies. For this purpose, the factors that the participation in recreational activities and relationship with the socialization of these factors have been tried to determine. The study consists of three parts. The first part includes socialization, social notions and theories. Second part includes literature review related to recreation. The third part contains the purpose and the importance of the study and an analysis about the data that have been gathered from the questionnaire directed to university students. As the result of the findings culture, family and school has been found the most important element in the process of students' socialization and also 'Competence – Mastery' element has been determined as the most important factor for the participation of recreation activities (motivation).