Morrey uzayında riesz potansiyellerinin bazı özellikleri
Some properties of riesz potential on morrey space
  1. Tez No: 409722
  2. Yazar: CEMİL KARAÇAM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF ZEREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riesz potansiyeli, B Riesz potansiyeli, Morrey uzayı, Modifiye Edilmiş Morrey uzayı, B Morrey uzayı, Riesz potential, B Riesz potential, Morrey space, Modified Morrey space, B Morrey space
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Morrey Uzayında Riesz potansiyellerinin bazı özelliklerinin incelendiği bu tez çalışması, beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, tezin giriş kısmını içermektedir. İkinci bölüm tezle ilgili temel tanım ve teoremlerden oluşmaktadır. Üçüncü bölümde inceleme yapacağımız fonksiyon uzayları tanıtılmıştır.Dördüncü bölümde Riesz potansiyeli tanıtılarak üçüncü bölümde tanıttığımız uzaylarda Riesz potansiyellerinin varlığı ve sınırlılığı için gerekli olan koşullar incelenmiştir,Son bölümde sonuç ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study, in which Riesz potentials on Morrey space are investigated, contains five chapters. The first chapter includes the opening chapter. The second section covers definitions and theorems essential for the thesis.In the third section, the spaces of the function, which we will make a study of, are presented.In the fourth section, the Riesz potential operator is presented and the essential and sufficient conditions of the operator for its existance and limitation in the space we present in the third chapter are analysed.The last section covers the results and proposals.