Süreç yönetimi tekniklerinin uygulanması ile kamu sektöründe hizmet kalitesinin iyileştirilmesi: bir uygulama
Enhancement of servi̇ce quality in public sector by using process management techniques
- Tez No: 410418
- Danışmanlar: PROF. DR. ONUR ÖZVERİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Process Management, Process Improvement, Public Sector, Service Quality
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 175
Özet
Değişmenin hızla yaşandığı günümüzde, müşteri beklentileri de hızla değişmektedir. Dolayısıyla da sadece en iyi organizasyonlar ayakta kalabilmektedir. Bunun için de yapılması gereken şey müşteriye odaklanmaktır. Bunun için de yapılması gereken şey müşteriyi tanımak, daha sonra müşterinin gereksinim ve beklentilerini bilmek ve bunları karşılamaktır. Kuruluşların müşteri ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaları için artık değişmeleri ve iyileşmeleri gerekmektedir. Kamu sektöründe de hizmet kalitesini yükseltmeye ilişkin olarak yapılan çalışmalar, sektörün verimliliğini, kaynaklarını etkin kullanmasını ve rekabet gücünü etkileyecektir. Kişiler de aldıkları hizmet karşısındaki memnuniyetlerini, görevlerini yerine getirme olarak göstereceklerdir. Bunun yanı sıra kuruluşların geleneksel organizasyon düşüncesini bırakıp kalite yönetim ilkelerinden en önemlisi olan süreç yönetimini benimsemeleri gerekmektedir. Kısacası artık kuruluşların süreç bakış açısıyla bakmayı öğrenmeleri ve süreçleri değiştirip geliştirmeleri gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
According to the rapid changes due to globalization process, client expectations change rapidly either. Therefore only the best functioning organizations could survive. In order to survive in a competitive market, focusing on clientele is the most efficient way. Focusing on clientele requires knowing the client and afterwards determining the needs and expectations of the client. Organization should change and develop themselves accordingly with client needs and expectations. Studies and implementations on public sector's service quality would extend service efficiency, effective use of resources and ompetitive capacity. As a resultd individuals that appreciate service quality would reflect their satisfaction with accomplishing their responsibilities at an utmost level. Besides, organizations should surpass traditional understanding of service providing and embrace one of the most important factors of quality management which is process management. In other words, organizations should have a new perspective based on process management and develop their processes based on this understanding.