Isparta'daki asansörlerin periyodik kontrollerinin sonuçları ve asansörlerde yeni nesil güvenlik önlemleri
Outcomes of the periodical maintenance of the lifts in Isparta district and next-generation safety measures in lifts
  1. Tez No: 410853
  2. Yazar: AHMET TEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ACAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Asansör Periyodik Kontrolleri, Karşılaşılan Sorunlar, Kontrol Sonuçları, Asansörlerde Kullanılan Yeni Güvenlik Önlemleri, Periodical Maintenance of Lifts, Problems Encountered, Maintenance Outcomes, Next-generation Safety Measures Taken for Lifts
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tez çalışmasında Isparta'da 2013 ve 2014 Yıllarında Isparta Belediyesi il sınırları içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol sonuçları incelendi ve eksiklikler tespit edildi. Karşılaşılan eksiklikler gruplandırıldı ve tablolar halinde listelendi. Bu kontrol sonuçları ile en çok karşılaşılan sıkıntılar tespit edildi. Isparta'da kontrol edilen asansörlerin karşılaşılan sıkıntılarının neler olduğu bilinerek, önümüzde ki dönemde yapılacak asansörlerin yapımında kontrol sonucunda çıkan olumsuz kriterlerin giderilmesi açısından neler yapılabilir konusunda adım atılmasına sebep olunacaktır. Ayrıca asansörlerde yeni nesil güvenlik önlemlerinin yapılmasının insan can ve mal güvenliği açısından yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi düşünülmektedir. Bu nedenle de çıkarılan teorik sonuca da uygun olarak asansörlerde karşılaşılan sıkıntıların yapım aşamasında giderilmeye başlanması ve kullanılan asansörlerin daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi planlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The periodical maintenance outcomes of the lifts in 2013 and 2014 installed within the boundaries of Isparta District Municipality have been investigated for the purposes of this study and deficiencies regarding lifts have been determined. The deficiencies encountered have been grouped and listed in tables. The most frequently encountered problems have been detected thanks to the outcomes of the maintenance reports. This study will allow several stakeholders to take necessary safety measures in the production and installation of the lifts in order to correct the deficiencies that have been found thanks to this study. These next-generation safety measures are assumes to be influential in term of ensuring security of life and property and minimizing the dangers of using lifts. These deficiencies will be able to be corrected during production phases along with the theoretical results that the study puts forward while the lifts will be much safer and comfortable.