Girişimciliği oluşturan yapısal faktörler Kayserili girişimciler üzerine bir araştırma
A study on the structural factors that make up the adventurous entrepreneurs girişimcliği
- Tez No: 411885
- Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM KIRCOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, girişim, girişimcilik eğitimi, Entrepreneurship, venture, entrepreneurship training
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Günümüzde yaşanan, ağır ekonomik koşullar, toplumları aşırı rekabetle karşı karşıya getirmiştir. Bu ağır rekabet ortamlarından çıkmada, yenilikçi ve yaratıcı fikirleri ortaya koyabilecek girişimcilerin yetiştirilmesi, büyük önem arz etmektedir. Bu araştırmamızda, girişimciliği oluşturan yapısal faktörleri, ele alarak girişimcilerin çalışma ve yaşam değerleriyle girişimcilik özelliklerini ortaya koyup inceleme yaptık. Araştırmamız dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, giriş bölümü olup tezin içeriğiyle ilgili açıklamaların yapıldığı bölümdür. İkinci bölüm, girişimciliği oluşturan yapısal faktörler, ele alınmış ve her bir faktör kendi içinde alt başlıklar halinde incelenmiştir. Üçüncü bölüm organize sanayi ve küçük sanayi siteleri hakkında teorik bilgiler içermektedir. Dördüncü bölümde Kayseri' li girişimciler hakkında genel bilgiler vererek çalışma içeriğiyle ilgili analizlerin yapıldığı ve sonuçların bildirildiği bölümdür. Bu çalışmamızda, girişimci insanların başarma güdüsü yüksek olan girişimcileri ele alarak, onların girişimcilik özelliklerini, çalışma ve yaşam değerlerini, demografik özelliklerini anket çalışması yaparak analiz ettik. Daha önce, Malatyalı girişimciler üzerinde uygulanan, anket çalışmasını biz Kayserili girişimciler üzerinde uyguladık. Kayseri' de 120 işletme üzerinde uygulanan, anketi gerek yüz yüze gerekse anketi teslim edip, belli bir süre geçtikten sonra gidip teslim alarak araştırmamızı sürdürdük. Verileri, spss programı yardımı ile, girip analiz edilerek tablolar haline getirdikten sonra, hipotezlerimizi test ettik. Yaptığımız istatiksel analiz sonucunda, girişimcilerin yaşlarının çalışma ve yaşam değerlerinde, girişimcilik özelliklerinde fark yaratmadığını. Eğitimde ise, çalışma ve yaşam değerlerinde fark yapmayıp, ancak girişimcilik özelliklerinde fark yarattığını gördük. Faaliyet kolunda, her iki durumda da değişmenin olmadığını analiz ettik. Çalışma süresinde ise girişimcilerin, çalışma ve yaşam değerlerinde fark olduğunu ancak girişimcilik özelliklerinde fark olmadığını gördük. Girişimcilerin mülkiyet durumları sonucunda, her iki durumda da farkın olmadığını gördük. Aile gelir durumunda, çalışma ve yaşam durumlarında fark olduğunu ancak girişimcilik özelliklerinde farkın olmadığını analiz ettik. Girişimcilerin cinsiyet durumlarında, da her iki durumda farkın olmadığını analiz ederek yorumladık.
Özet (Çeviri)
Today, experienced severe economic conditions, has brought extreme communities facing competition. These are heavy competitive environment to address innovative and creative ideas that entrepreneurs put out cultivating great importance. This research, by addressing the structural factors that creates entrepreneurship entrepreneurship properties and examination. The course consists of four parts. The first part is the input section is the part of the description about the contents of the thesis. The second section discusses the structural factors that creates entrepreneurship and each factor examined in the subheadings in itself. The third section organized industrial and small industrial sites includes theoretical information about. The fourth section Kayseri American entrepreneurs giving general information about the work relevant to the content of the analysis section. In this study, we achieve the entrepreneurial spirit of people by addressing their entrepreneurship entrepreneurs with high properties, work and life values, we analyze the demographic characteristics of the survey. Gregory entrepreneurs before implemented on poll we ran over to Asad us entrepreneurs. Kayseri ' de 120 businesses implemented on both the face need to deliver the survey questionnaire for a certain period of time, taking turn after we continued our research. With the help of the program and the data analysed by spss tables after we tested our hypothesis become. Our statistical analysis as a result of the work of the age and the life values of entrepreneurs, entrepreneurship was the difference in the properties. Education is making a difference in values and work and life but we saw the difference in properties of entrepreneurship. Activity arm in both cases we analyze whether the change. At runtime, the values of work and life of entrepreneurs is noticed but we saw that the difference in properties of entrepreneurship. As a result of the ownership status of entrepreneurs in both cases we have seen that the difference. In the case of working and living situations, family income difference is however not analyzed the difference in properties of entrepreneurship. Entrepreneurs also in cases of gender by analyzing whether the difference in either case, we interpreted.