Demokrat Parti Döneminde azınlık hakları ve 6 - 7 Eylül olayları
Minority rights in era of Demokratic Party and incidents of September 6 - 7
- Tez No: 412305
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ELİFHAN KÖSE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Azınlık, Demokrat Parti, 6-7 Eylül Olayları, Minority, Democratic Party, Incidents of September 6-7
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
Azınlık kavramının ilk ortaya çıkışı 16. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Esasen, Hıristiyanlık mezheplerinin birbirlerine karşı olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kavramın kapsamı, daha sonra dil ve etnik yapı ile genişletilmiştir. Azınlıklar ve hakları konusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yüzyılında ve yakın tarihimizde ortaya çıkmaktadır. Çok partili hayata geçilmesi ve kısa bir süre sonra da Demokrat Parti'nin iktidara gelmesiyle azınlıklar hem özgürleşmişler hem de yeni sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır. 6-7 Eylül Olayları'yla birlikte, azınlıkların Demokrat Parti dönemine olan güvenlerinin bir anda kaybolduğu bir süreç yaşanmaya başlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The first appearance of the concept of minority dates back to 16th century. The scope of this concept, which was used to remove the adverse effects of Christian denominations against each other, was then extended by language and ethnicity. The issue of minorities and their rights, has appeared in the last century of Ottoman Empire and in our recent history. Transition to a multi-party system and after a short while when the Democratic Party came into power, the minorities were relieved and faced problems in almost all areas. Incidents of September 6-7 broke out; and due to these incidents, a period when the minorities suddenly lost confidence in the Democratic Party, was started.