Assortative matching under information asymmetry with search frictions
Arama friksiyonlarıyla bilgi asimetrisi altında sıralayıcı eşleşme
  1. Tez No: 412329
  2. Yazar: HAKAN ÖZYILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALP ENVER ATAKAN, DOÇ. DR. TAHİR OKAN YILANKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: assortative matching, information asymmetry, search friction, assignment, log-supermodularity
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Koç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 36
Özet
Heterojen satıcı ve alıcıların zaman indirimi nedeniyle masraflı arayıs içinde oldugu fayda aktarımına izin veren çift-taraflı bir arama modelini tek-taraflı bilgi asimetrisi altında analiz ediyoruz. Zaman boyunca pazarda gerçeklesen eslesmelerden etkilenmeden kalan dısadayalı tip dagılımı farz ediyoruz. Iki tipli, bilgisi olmayan satıcı ve bilgisi olan alıcılardan olusan böyle bir ekonomide sıralayıcı eslesmenin denge olarak elde edilebilecegini kanıtlıyoruz. Gösteriyoruz ki satıcı ve alıcıya özel üretim fonksiyonlarının ve bunların toplamının süpermodüler ve log-süpermodülerligiyle birlikte satıcının üretim fonksiyonun dagılım oranının alıcıya göre daha yüksek olması herhangi bir arama friksiyonu ve tip dagılımı altında sıralayıcı eslesme için gerekli ve yeterli. Ayrıca tip heterojenliginin ikiyle sınırlı oldugu durumda tek taraflı bilgi asimetrisinin sıralayıcı eslesme için tam bilgi ortamına göre daha az sınırlayıcı varsayımlar ortaya çıkarmadıgını buluyoruz. Anahtar Sözcükler : sıralayıcı eşleşme, bilgi asimetrisi, arama friksiyonu, tahsis, log-süpermodülerlik
Özet (Çeviri)
We analyze a two-sided decentralized search model with transferable utility where heterogeneous sellers and buyers engage in costly search due to time discounting under one-sided information asymmetry. We assume exogenous type distribution which remains una ected by the consummated matches in the market throughout time. We prove that in such an economy where two types of uninformed sellers and informed buyers are present, assortative matching could be achieved as equilibrium. We show that supermodularity and logsupermodularity of seller-, buyer-speci c output functions and their sum along with a higher spread rate for sellers' output function compared to buyers' is necessary and sucient for assortative matching under any search friction and type distribution. We also nd that one-sided information asymmetry does not induce less restrictive asuumptions for assortative matching compared to complete information setting where type heterogeneity is limited to two.