Akıllı binalarda kullanılan otomasyon ve güvenlik sistemlerinin örneklerle incelenmesi
Investigation of automation and security systems in intelligent buildings
  1. Tez No: 413518
  2. Yazar: VAHİT MURAT GÜNDÜZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ONUR ALTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Akıllı Bina, Güvenlik, Merkezi Otomasyon
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Günümüzde güvenlik eksikliklerinin tüm sektörlerde olduğu gibi akıllı binalarda da kontrol edilmesinin önemi ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, kullanılan teknik ve teknolojik sistemlerin verimliliğin arttırılması, kontrolü ve merkezi bir otomasyona bağlı izleme sistemi kurulmasının önemi artmıştır. Güvenlik sisteminin tesis edileceği ortamın, kullanım amacına göre uygun teknolojik ekipmanları kaynaklan araştırılmıştır. Bu çalışmanın amacı akıllı binalarda kullanılan güvenlik tekniklerini incelemek ve bu teknikleri seçilen örnekler üzerinde iç mekan tasarımı açısından değerlendirmektir. Bu amaçla öncelikle örnek olarak seçilen akıllı binalarda kullanılan güvenlik ekipmanları araştırılmış ve genel bir değerlendirmesi yapılmıştır. Sonuç olarak; Güvenlik zaafını ve sorunların gereksinimini azaltacak şekilde algılayıcılar ve merkezi otomasyona dayalı olarak optimize edilmesi gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
Today, as was the lack of security control in all sectors of the importance of intelligent buildings has emerged. Therefore, increasing the efficiency of techniques used and technological systems, control and monitoring system connected to a central automation has increased the importance of establishing. The environment will be installed the security system, the appropriate technological equipment was investigated due to the particular purpose. The aim of this study was to investigate the safety and intelligent building techniques used in this technique is to evaluate in terms of interior design on selected samples. For this purpose researched safety equipment used in smart buildings and made a general assessment of selected samples. As a result, Compromised and to reduce the need for sensors and the center of problems need to be optimized on the basis of automation. Keywords : Intelligent Building, Security, Center Automation,