Eğitim fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik mesleğine yönelik tutumları ile hoşgörü değerine sahip olma düzeyleri arasındaki ilişki
The relation between faculty of education students' attitudes towards teaching profession and their level of having value of tolerance
- Tez No: 413645
 - Danışmanlar: PROF. DR. HALİL IŞIK
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
 - Anahtar Kelimeler: Tutum, Empati, Hoşgörü, Öğretmen, Öğretmenlik Mesleği
 - Yıl: 2015
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
 - Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu araştırmanın amacı eğitim fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik mesleğine yönelik tutumları ile hoşgörü değerine sahip olma düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda eğitim fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik mesleğine yönelik tutumlarına etki eden değişkenler ile hoşgörü eğilimlerine etki eden değişkenler araştırılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda eğitim fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik mesleğine yönelik tutumları ile hoşgörü değerine sahip olma düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to determine the relation between faculty of education students' attitudes towards teaching profession and their level of having value of tolerance. Towards this aim, the variables that affect the attitudes of teacher candidates in education faculties on teaching as a profession and the variables that effect their tendency of tolerance have been researched. As a result of research analysis, a meaningful relation has been found between Faculty of Education students' attitudes towards teaching as a profession and their level of having value of tolerance. Key Words Attitude, Empathy, Tolerance, Teacher, Teaching Profession.