Uluslararası Hukukun etkisiyle Türk hukukunda adil yargılanma hakkının gelişimi
Improvement of being tried equally in Turkish Law with the effect of International Law
  1. Tez No: 413662
  2. Yazar: İNANÇ ALTINTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CAVİD ABDULLAHZADE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Adil Yargılanma Hakkı, Avrupa Ġnsan Hakları SözleĢmesi, Avrupa Ġnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa, Ġnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Masumiyet Karinesi, Ceza Muhakemesi Kanunu, Right to a Fair Trial, European Convention on Human Rights, European Court ofHuman Rights, Constitution, Universal Declaration of Human Rights, Presumption of Innocence, Code of Criminal Procedure
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Adil yargılanma hakkı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesinde düzenlenmiştir. Bununla birlikte günümüzde adil yargılanma hakkı, gittikçe açığa çıkarak çok daha fazla bir önem kazanmıştır. Bu durumun yanı sıra yargılama alanı ne olursa olsun en başta dikkat edilmesi gereken hususların, adil bir soruşturma, adil bir kovuşturma ve neticesinde adil bir yargılanma hakkı olması gerektiğinin üzerinde titizlikle durulmuş ve olayların adil bir şekilde ilerlemesi önemle takip edilmiştir. Bende projemde bu bilgiler çerçevesinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ve Türk Hukuku'nda Adil Yargılanma Hakkı'nı geniş bir çerçeveyle anlatmaya çalıştım.
Özet (Çeviri)
The right to a fair trial is regulated in Article 6 of the European Convention on Human Rights. In addition to this, today the right to a fair trial, has come to the fore and gained a lot more importance. In the meantime, regardless of the jurisdiction case, it has been diligently emphasized that points to take into consideration have to be a fair investigation, a fair prosecution and consequently a fair trial and progression of a fair process has been momentously followed. In light of this information, in my project I have tried to explain The Right to a Fair Trial in European Convention on Human Rights and Turkish Law in a broad framework.