H. 1289 tarihli Tuna Vilâyeti Sâlnâmesi'nin transkripsiyonu ve değerlendirilmesi
Transcription and evaluation of H. 1289 Tuna City's Year Book
  1. Tez No: 414500
  2. Yazar: İMRAN ÖZBAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUNUS EMRE TANSÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Tuna Vilayeti, Vilâyet Sâlnâmeleri, Osmanlı Devleti, Tuna province, The City Year Books, Ottoman Empire
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 213
Özet
Vilayet Sâlnâmeleri, Osmanlı Devletinin XIX. Yüzyılın ikinci yarısı ile XX. yüzyılın başlarında neşredilmiş yıllıklarıdır. Yerel tarih açısından önemi büyük olan bu yıllıklar, sosyo - ekonomik yapı ile vilayet ve bağlı birimlerin kurumsal yapısı hakkında detaylı bilgiler içermektedir. H.1289 tarihli Tuna Vilâyeti Sâlnâmesi'nin transkripsiyonu yapılarak, Tunâ Vilâyetinin idâri yapısı, burada bulunan kurumlar, bu kurumlarda görev alan kişiler ile Tunâ Vilâyetinin coğrafi özellikleri, ulaşımı, nüfus yapısı, ekonomik durumu ve eğitim-öğretim durumu gibi konular hakkında bilgi sahibi olmak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The city year boks are the notebooks wich were discovered in the second half of XIX. th century and the beginning of XX. th century, these year boks that are highly impartont in view of local history include detailed knowledge abaut socia economic structure, the city ant its a trached units corporate structure. It is made transcription of Tuna province in 1289. It is aim t oto have information about Tuna province which is structure of administrative, institutions in here, workers of institutions and Tuna province's geopraphic features, transportation, structure of population, economic situation and education and training.