Croatia's accession negotiation to the European Union
Hırvatistan'ın Avrupa Birliği'ne katılım müzakereleri
- Tez No: 414701
- Danışmanlar: DR. PETER WİDMANN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: ICTY, Avrupa Birliği, Kopenhag Kriterleri, Tudjman, Hırvatistan, ICTY, European Union, Copenhagen Criteria, Tudjman, Croatia
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu tez, Hırvatistan'ın Avrupa Birliği üyeliği yolunda karşılaştığı temel zorlukları inceleyerek müzakere sürecini anlatır. Zorlukların anlaşılmasını ve Hırvatistan'ın Avrupa Birliği üyesi olmasının neden bu kadar uzun sürdüğünü, iç dinamikleri ve dış etkenleri değerlendirerek anlatmayı amaçlar. Benzer biçimde Avrupa Birliği'nin Hırvatistan'daki yerel 1) değişimde itici güç olup olmadığını anlamaya çalışır. Bu çalışma, Tudjman ve Tudjman sonrası hükümet modellerini, Piran Bay anlaşmazlıklarını, medya 2) etkisini ve Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (ICTY) değerlendirerek Hırvatistan'ın karşılaştığı zorlukları anlatır. Bu faktörlerin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecindeki 3) etkilerini inceler.
Özet (Çeviri)
This thesis describes the Accession negotiation process of Croatia to the European Union. By analyzing the main obstacles Croatia faced on its way into the European Union. This paper seeks to understand the obstacles and also explain why it took Croatia a long time to become a member of the European Union. By evaluating the internal dynamics and external factors. Similarly, it tries to understand whether the European Union was a driving force for domestic change in Croatia. This paper explores the challenges faced by Croatia by evaluating the Tudjman and post-Tudjman mode of governance; Piran Bay disputes; censorship of media; and International Criminal Tribune of Yugoslavia (ICTY). It examines the cause-effect relationship of these factors on the accession process to the European Union.