Turizm pazarlamasında sosyal medyanın rolü: Üniversite öğrencileri üzerine bir araştırma
The effect of social media on tourism industry: A study on university students
  1. Tez No: 415598
  2. Yazar: GÜNCE ŞENGÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GONCA GÜZEL ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm Pazarlaması, Sosyal Medya, Internet, Turizm, Sosyal Medya Sitesi, Tourisim, Tourism Marketing, Social Media, Internet, Social Media Site
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
Günümüzde teknoloji ile birlikte internet kullanımı her yaş kategorisinde giderek artmaktadır. Internet teknolojisi ile bilgi küresel anlamda çok hızlı bir şekilde çok fazla kişiye ulaşabilmektedir. Sosyal medya kullanımı da bu anlamda turizm endüstrisi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Sosyal medyanın kişilerin tatil yeri, seyahat acentesi ve konaklama işletmelerindeki seçimlerindeki rolünü ve konaklama sonrası da bu deneyimleri paylaşma üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla Atılım Üniversitesinde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerine yönelik bir anket uygulaması yapılmıştır. Anket formu ile toplanan veriler SPSS paket programı ile analiz edilmiştir. Verilerin sonuçlarına göre kişilerin sosyal medya kullanımın turizm açısından değerlendirilmesi yapılmış ve sosyal medyanın turizm tercihlerinde önemli role sahip olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In parallel with the developments in internet technology, internet and social media usage are increasing for all age categories. Information technology and internet reach a lot of people quickly. Using social media is having a significant impact on the tourism industry in this sense. The main purpose of this research is searching the effect of social media on tourism industry. The Survey study was done with students who studies at Atılım University in order to determine the effect of social media on the decision process of social media users about tourism facilities. The following results were reached by analyzing data using SPSS data analysis programme. According to the data analysis social media has an important role in tourism preferences.