Akademik ve idari personellerin örgütsel bağlılık düzeyleri: Üniversitede bir uygulama
Career commi̇tment of the acadmi̇c and admi̇nstrator employees :Appli̇cati̇on at a uni̇versi̇ty
  1. Tez No: 415930
  2. Yazar: AHMAD ABSİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CUMA ERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgüt, Örgütsel Bağlılık, Organizational Commitment, Classification of Organizational Commitment
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kilis 7 Aralık Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmanın amacı, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personeller inörgütsel bağlılık düzeylerini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personele anket uygulanmıştır. Ankette 5'li Likert ölçeği kullanılmıştır. Anket verilerini analiz etmek içinT testi ile anova korelasyon katsayısına dayanarak sosyal bilimler istatistiksel paketi kullanılmıştır. Son sonuçları elde edebilmek için bu verilerin açıklaması yapılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personellerin duygusal yönden örgütsel bağlılığı istatistiksel olarak kabul edilebilir düzeydedir. Normatif bağlılık ve devamlılık yönünden ise,akademik ve idari personellerin bağlılığı istatistiksel olarak zayıf, ama kabul edilebilir düzeydedir.
Özet (Çeviri)
This study aims at learning about the level of the organized commitment for the academic people and the employees at kilis 7 university. Likert scale 5 was used in the survey . It was distributed on the academic people and the employees at the uni. A statistical program was used for the social sciences. to analyse the data. Depending on the T test and the anova. and explaining them to get the final results. After analyzing the data,As a result of this research, academic and administrative staff of the University of Kilis 7 Aralık. we found that the organized commitment from the emotional side was accepted statistically. As for the side of continuance it was accepted. of a weak connection. It was found that amount. The standard commitment was good with a weak connection.