KOSGEB yeni girişimci destek programından yararlanarak iş yeri açan girişimcilerin yaşadıkları sorunlar
Problems encountered by entrepreneurs who established their businesses by benefiting from the new entrepreneur support programme of KOSGEB (Small and medium business development and support administration) was researched
  1. Tez No: 466130
  2. Yazar: PERİHAN ÜRPER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MAZLUM ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kosgeb, girişim, girişimci, girişimci kavramı, girişimci özellikleri, Kosgeb, enterprise, entrepreneur, entrepreneur concept, entrepreneur attributes
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışmada, KOSGEB'in Yeni Girişimci Destek Programı'ndan yararlanarak iş yeri açmış olan girişimcilerin yaşadıkları sorunlar araştırılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Gaziantep ilinde KOSGEB Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında iş yeri açan 11 girişimci oluşturmuştur. Girişimcilerin yaşadıkları sorunların daha iyi anlaşılması için yaş, cinsiyet ve eğitim durumu gibi faktörler göz önünde bulundurulmuştur. Çalışmada sorunları belirlemek amacıyla araştırmacı tarafından hazırlanan sorular ile yüz yüze görüşmeler nitecesinde yapılan mülakatlar kullanılmıştır. Girişimcilerin sorunlarının net bir şekilde anlaşılması için destekten yararlanırken yapılması gerekli olan aşamalar göz önünde bulundurulmuş ve mülakatlar bu şekilde gerçekleştirilmiştir. Sorunlar yaş, cinsiyet, eğitim durumu ve faaliyet gösterilen iş koluna göre farklılık göstermiştir. Özellikle desteğe başvuru yaptıktan sonra girişimcilerin sorun yaşadığı ve şikâyet ettiği gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, problems encountered by entrepreneurs who established their businesses by benefiting from the new entrepreneur support programme of KOSGEB (Small and Medium Business Development and Support Administration) was researched. 11 entrepreneurs who established their businesses in the Gaziantep Province has formed the study group of this research. In order to better understand the problems of entrepreneurs, factors like age, gender and education status were taken into consideration. In the study, for proper identification of problems, questionnaires prepared by the researcher and interviews made through face to face discussions were used. In order to properly understand problems of entrepreneurs exactly, stages required during while benefiting from the support were taken into account and interviews were carried out in such manner. Problems varied from age to gender, education status and the field of business. It was particularly observed that entrepreneurs had problems and complained after applying for the support.