Perge Batı Nekropolisi dolgu tabakasında bulunan (parsel 159) Sagalassos kırmızı astarlı keramikleri
Sagalassos red slip ware found in Perge Western Necropolis fill layer (lot 159)
  1. Tez No: 417688
  2. Yazar: GÖRKEM SENEM ÖZDEN GERÇEKER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İNCİ DELEMEN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Arkeoloji, Archeology
  6. Anahtar Kelimeler: Perge, Sagalassos, Sagalassos Kırmızı Astarlı Keramikleri, sigillata, Perge, Sagalassos, Sagalassos Red Slip Ware, sigillata
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arkeoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Klasik Arkeoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 335
Özet
Perge Batı Nekropolisi'nin, 159 no'lu parsele denk düşen kısmında 2006-2010 kazı sezonlarında açığa çıkarılan dolgu tabakasına ait Sagalassos Kırmızı Astarlı Keramikleri (SRSW), bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Tez, söz konusu keramiklerin tipolojik ve makroskopik incelemelere ve seçilen bazı örneklerin üzerinde gerçekleştirilen çeşitli arkeometrik analizlere dayanmaktadır. Söz konusu malzemenin üretim özellikleri ve sayısal değerleri aynı kontekstte bulunan diğer keramiklerle karşılaştırılmış ve stratigrafik ilişkileri incelenmiştir. Bu çalışmayla, SRSW ve SRSW-benzeri üretimlerin Perge'de kullanımına dair yeni bilgilere ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Sagalassos Red Slip Ware (SRSW) founds, collected during the 2006-2010 excavation seasons, from the fill layer of Perge Western Necropolis in Lot 159, are the subject of this study. The thesis is based on typological and macroscopic observations of the catalogued shards and the archaeometric analyses of some samples. Their production features and numerical quantities are compared to the rest of the ceramic assemblage of the same layer, and allow us to determine their stratigraphic relations. This dissertation provides us new informations about the use of SRSW and SRSW-like productions in Perge.