Bankacılıkta performans değerlendirme sistemi uygulamaları ve mobbing
Bankacilikta performans değerlendirme sistemi uygulamalari ve mobbing
  1. Tez No: 417729
  2. Yazar: YALÇIN BİRİMOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL BAKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: performans, performans değerlendirme, mobbing, performance, performance evaluation, mobbing
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Performans kişileri farklı kılmayı sağlamaktadır. Çalışanların kişisel niteliklerinin olumlu yönlü olması, onların performanslarının artış göstermesine neden olmaktadır. Ama her nitelik performansa aynı şekilde aksetmemektedir. Çalışanların örgütlerini benimseyen bir kişiliğe sahip olması, başkalarının zayıf ve eksik taraflarının anlayışla karşılanmasını sağlamaktadır. Bu kişiliklere sahip bireylerin, bireysel ilişkileri daha kuvvetli olmaktadır. Performans değerlendirmesi, örgüt açısından önem taşıdığı kadar çalışan açısından da değer taşır. Çalışanlar, özellikle başarılı olanlar, çalışmalarının karşılığını görmek isterler. Performans değerlendirme veya çalışma sürecinde çalışanlar, yöneticileri ya da iş arkadaşları ile çatışmalar yaşayabilir. Çatışmalar mobbing oluşumuna da neden olabilmektedir. Bu çalışmada bankacılıkta performans değerlendirme sistemi uygulamaları ve mobbing araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Performance makes it different from person to provide. Having a positive way of employees' personal characteristics, their performance has led to the increase. But the quality performance of each axle is not in the same way. Workers' organizations have adopted a personality, others weak and incomplete understanding of the parties entitles them to. These individuals have personality, individual relationship is much stronger. Performance evaluation, as well as the organization of importance in terms of value of employee. Employees in the process of performance evaluation or working, can live conflicts with their managers or his work friends. Conflicts can lead to the formation of mobbing. In this study, we investigated banking performance evaluation system has been and mobbing.