Aile şirketlerinde kurumsallaşma: Ankara ilinde bir uygulama
Institutionalization at family companies: A workshop at Ankara
- Tez No: 419141
- Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Aile, Aile Şirketi, Kurumsallaşma, Family, Family Company, Institutionalization
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 144
Özet
Aile, duygusal ilişkilerin hüküm sürdüğü bir birlikteliktir. Aile şirketi, aileden bir girişimcinin başlattığı ve daha sonra ailenin çoğunlukla işin içinde yer aldığı bir kurumsal yapıdır. Ağır rekabet koşulları altında ülke ekonomileri için çok önemli olan aile şirketlerinin varlıklarını sürdürebilmesi kolay değildir. Aile şirketlerinin varlıklarını sürdürebilmeleri için değişen düzene uyum sağlamaları ve kurumsallaşmaları gereklidir. Aile şirketleri açısından kurumsallaşma, aile ilişkilerinin kurumsallaşma yoluyla sistemli bir yapıya kavuşturulmasıdır. Kurumsallaşma, aile şirketlerinin sürdürülebilir büyüme ile varlıklarını devam ettirebilmeleri için en etkili araçtır.
Özet (Çeviri)
Family is a togetherness which is guided with emotional relationships. Family Company is an institutional company that is firstly governed by entrepreneur from family and then mostly the whole family becomes busy with the company. It is not easy for the family companies that are important for the country economy to maintain their existence with the hard rivalry conditions. To maintain their existence, family companies need to accommodate to changing systems and institutionalize. Institutionalization means for the family companies that their family relationships will become more systematic via institutionalization. Institutionalization is the most effective way for the family companies to maintain their existence by a continuing development.