GC/FID cihazı ile kantitatif mdma analizi metot validasyonu
Quantitative analysis of mdma with GC/FID method validation
- Tez No: 420332
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NURİYE AKBAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Adli Tıp, Forensic Medicine
- Anahtar Kelimeler: MDMA, ekstazi, validasyon, GC/FID, MDMA, ecstasy, validation, GC/FID
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Analitik Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Ecstasy tabletler kullanıcıların devamlı olarak doz artırma ihtiyacı duyduğu yüksek bağımlılık potansiyeli bulunan maddelerdir.Yasadışı olarak tüketimi çok yaygın olan bu tabletlerin içerdikleri MDMA miktarları hem cezalandırma açısından hem de kullanıcı sağlığı açısından önem kazanmaktadır. Adli Bilimlerde doğruluğundan şüphe duyulmayan kanıtlar elde etmek için geçerli ve güvenilir metotlar kullanmak gerekmektedir. Bu çalışmada ecstasy tabletlerin içerdikleri MDMA miktarlarını tespit edebilmek amacıyla GC/FID cihazıyla geçerli kılma çalışmaları yapılmış ve geçerli kılma parametreleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Ecstasy tablets, the users of which constantly feel the need to increase the dosage are substances of high addictive potential. MDMA amounts contained in those tablets, illegal consumption of which is highly widespread, carry importance in terms of both prosecution and users health. In forensic science, valid and reliable methods should be used to obtain proofs wherein there is no room for doubt. In this study, with a wiev to be able to detect the MDMA amounts contained in ecstasy tablets, validation work is carried out and validation parameters are surveyed through a GC/FID device.