Ebû Abdurrahman es - Sülemî ve el - Melâmetiyye adlı risâlesi çerçevesinde melâmetîlik ve ilkeleri
Ebû Abdurrahman al - Sulamî and melâmatî and its principles through his Ri̇sâlat al - Malâmati̇yya
  1. Tez No: 421691
  2. Yazar: ERGÜN ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DİLAVER GÜRER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Sülemî, Melâmetîlik, Nefs, Riyâ, al-Sulamî, the Malâmatî (Path of Blame), Nefis (Lower Self), Riyâ (Hypocrisy)
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tasavvuf Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
Ebû Abdurrahman Es-Sülemî Ve“El-Melâmetiyye”Adlı Risâlesi Çerçevesinde Melâmetîlik Ve İlkeleri Bu tezin amacı Ebû Abdurrahman es-Sülemî'nin hayatını, fikirlerini ve“Melâmetiyye Risalesi”adlı eseri çerçevesinde melâmetîlik ve ilkelerini değerlendirmektir. Bunun için özellikle melâmete dair ilk kaynak olan“Melâmetiyye Risalesi”adlı eserinden faydalanılmıştır. Görüldüğü kadarıyla Sülemî, melâmet anlayışını Kur'an ve Sünnete uygun olarak açıklamış ve nefisle mücadele ile riyâdan kaçınmayı önemli iki unsur olarak ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this thesis is to evaluate Ebû Abdurrahman al-Sulamî's life, ideas, malâmatî and its principles through his“Risâlat all-Malâmatiyya”. For this, it was particularly referred to his“Risâlat al-Malâmetiyya”which was the first source belonging to the Malâmatî. As it seems, al-Sulamî explained the understanting of malâmatî appropriately for Kur'an and Sünnet and proved struggle against 'nefis' and avoiding from 'riyâ' as the two most important principles.