Yunan medeniyeti'nin oluşması ve tarihsel gelişimi
The formation and historical devolepment of the ancient Greek civilization
  1. Tez No: 422546
  2. Yazar: ARDALAN MOHAMMED AHMED
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEMİL BÜLBÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Eski Yunan, Uygarlık, Tiyatro, Sanat, Din, Ancient Greece, civilization, Theater, Art, Religion
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
Antik Yunan Medeniyetinin tarihi, insanlık tarihinin en önemli aşamalarından biridir ve bu tarihin ürettiği ebedî kültürel katkılar, çağdaş kültürümüzde, edebiyatımızda ve bilhassa siyaset felsefesi alanındaki gelişmelerde kendisini göstermektedir. Yunan medeniyet tarihinde yaşamaktayız; kendimizi insanlık medeniyetinin en belirgin özelliklerinin eşiğinde bulmaktayız, kuruluş ilkelerini bugün de gözlemleyebiliriz, hızlı gelişme aşamalarının izini sürebiliriz, refah düzeyini gözlemleyebilir ve inşa edilen değerleri tanıyabiliriz. Bu saydıklarımı daha iyi anlamamızda, beşerî yaşamın gelişimini ve bizden öncekilerin bize bıraktığı kamusal alandaki farkındalığı artıran faktörleri iyi anlamak için Antik Yunan medeniyeti çalışmaları bize fayda sağlayacaktır. Çalışmamızda Antik Yunan uygarlığının özelliklerini gözler önüne serdikten sonra bu uygarlığın Eski Ön Asya ve Mısır Medeniyetlerini hangi kanallarla ve ne ölçüde etkilediğini ortaya koymak temel amaçlarımızdan bir tanesi olacaktır.
Özet (Çeviri)
The history of civilization of ancient Greece's most important stages of human history and the timeless cultural contributions, which produced this history, which is still present in our contemporary culture, especially in the field of political philosophy, literature and thought. We are in the history of civilization, Greece, we find ourselves in front of the civilization of the finest human civilizations we look on the principles of its inception and track the stages of rapid development and seeing prosperity and recognize the values that established, and this will be the study of the history of civilization Greece more topics useful for understanding the evolution of human life and public awareness of factors provided by the overdue,Greek heritage was the greatest impact on the emergence of modern civilization, but that this effect is still significant a prominent in all aspects of civilization dominant today the whole world. Greece is a peninsula branching out of the Balkan Peninsula and includes a number of small islands, located to the south of the continent of Europe and overlooking the Aegean Sea and the Mediterranean and this site make it near the continents of the old world and the civilization of Egypt, Iraq, Syria, Turkey and Asia old Minor.