Kurumsal iletişim sürecindeki rolü açısından online şikayetlerin önemi
The importance of online complaints in terms of the role of corporate communication process
  1. Tez No: 423435
  2. Yazar: DENİZ KABAKÇI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NAHİT ERDEM KÖKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal İletişim, Online Şikâyet, Sosyal Medya, Web 2.0 Teknolojisi, Çift Yönlü İletişim, Cooperate Communication, Online Complaints, Social Media, Web 2.0 Technology, Two-way Communication
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
Günümüzde küreselleşme ve rekabet ortamının bir getirisi olarak iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, kurumların ve tüketicilerin bakış açılarını geliştirmiş ve dönüşüme uğratmıştır. Web 2.0 teknolojisinin çift yönlü iletişim olanağı sayesinde tüketiciler, sosyal ağlar üzerinden yaşadıkları deneyimlere ilişkin paylaşımlarda bulunarak birbirlerini etkileme ve birbirlerinden etkilenmektedirler. Paylaşılan deneyimler arasında şikâyet deneyimleri önemli bir yere sahiptir. Özellikle Facebook, Twitter ve şikâyet siteleri gibi sosyal ağlar, tüketiciler tarafından en çok tercih edilen online platformlar arasında yer almaktadır. Sosyal ağlar üzerinden paylaşılan şikâyet deneyimleri, kurumlar açısından pek çok sayıda mevcut ve potansiyel müşteri ve pazar kaybına yol açabilmektedir. Dolayısıyla online şikayet yönetimi, geleneksel kurumsal iletişim yöntemlerinin aksine tüketici beklentileri odağında ve diyalogsal bir şekilde yapılmalıdır. Bu çalışmada, bilgi ve iletişim teknolojileri temelli GSM sektörünün online şikayet yönetimini nasıl uyguladığı ve tüketicilerin online şikayet kanallarına yönelik bakış açıları analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, developments in communication technology, have transformed the perspective of organizations and consumers as a return to globalization and competitive environment. Due to Two-way communication feature of Web 2.0 technology, consumers, can also affect each other and be affected from each other's by sharing their experiences.on social networks. Complaint experiences, has an significant place among the shared experience. Especially, social networks like Facebook, Twitter and complaint sites are the most preferred ones among the online platforms.Complaint experiences which are shared through social networks can lead to loss of both existing and potencial customers and market share. Therefore, unlike traditional cooperate communications methods, online complaints management, should be conducted in dialogical way and focused on consumer. In this study, it is analyzed that how to apply online complaint management by GSM sector which is based on information and communication technology and the consumer perspectives on channel of online complaints.