Üniversite gençliğinin iletişim ahlakı açısından sosyal medyaya bakışı
The views of university youth about social media in terms of communication ethics
- Tez No: 425463
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM TURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, İletişim Bilimleri, Religion, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Üniversite gençliği, iletişim ahlakı, sosyal medya, University youth, communication ethics, social media
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu araştırmanın amacı, üniversite gençliğinin iletişim ahlakı açısından sosyal medyaya bakışını incelemek, üniversite gençliğinin ilgi, ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak sosyal medyadan daha ahlaki bir çerçevede faydalanabilmelerine imkân verebilmek için yapılması gereken çalışmalar üzerinde önerilerde bulunmak ve bu hususta yapılacak bilimsel çalışmalara katkı sağlamaktır. Araştırma giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, araştırmanın problemi, alt problemleri ve hipotezleri, amacı ve önemi, sınırlılıkları, araştırma ile ilgili temel kavramlar ve metodoloji yer almaktadır. Birinci bölümde, iletişim ahlakı ve sosyal medyanın kavramsal çerçevesi, sosyal medyanın birey ve toplum üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri ele alınmıştır. İkinci bölümde, alan araştırmasından elde edilen bulguların frekans dağılımına ve karşılaştırma tablolarından elde edilen sonuçlara yer verilmiştir. Son bölümde ise, araştırmadan elde edilen sonuçlar ve bu sonuçlara bağlı olarak çeşitli öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aims to examine the views of university youth about social media in terms of communication ethics, to offer some recommendations about the studies need to be done in order to provide opportunities to university youth to benefit from social media in a moral framework according to teenagers' interests, needs and expectations, and to contribute future scientific studies about this issue. The study consists the introduction and three chapters. The introduction covers the main problems, sub-problems, hypothesis, aim and importance of the study, its limitations, basic concepts concerning the study, and methodology used in the study. The first chapter analyses the conceptual framework of communication ethics and social media, and social media's both positive and negative effects on individual and society. The second chapter discusses the findings in the research and their statistical analyses. The last chapter presents the results and some recommendations based on the findings.